Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 03-10-2009

Politie zoekt getuigen van bedreiging parkeercontroleur

ASSEN Een parkeercontroleur deed vrijdagmiddag aangifte van bedreiging door een 21-jarige man uit Assen. De parkeercontroleur zou tijdens een controle nabij een warenhuis aan de Weiersstraat zijn bedreigd door de 21-jarige verdachte. De verdachte stond met zijn auto op een parkeerplaats, maar had geen parkeerkaartje. De jongeman verklaarde dat zijn moeder een parkeerkaartje aan het halen was. Kort daarna kwam de moeder van de jongeman aanlopen met een tas vol boodschappen, zonder parkeerkaart. De parkeercontroleur schreef daarop een bon uit en ging naar eigen zeggen voor de auto van de jongeman staan om het kenteken te noteren. De verdachte zou daarbij zijn weggereden, terwijl de controleur voor zijn auto stond. De controleur raakte niet gewond. De politie heeft kort daarna contact opgenomen met de verdachte en hem gevraagd om zich te melden op het politiebureau. Die middag is de verdachte op het bureau verschenen. Hij bekende de controleur te hebben uitgescholden, maar ontkende de bedreiging. Getuigen van dit voorval worden gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844. (BVH 2009044814)

Vrouw licht gewond na eenzijdig ongeval

EMMEN Een 24-jarige vrouw uit Emmen raakte vrijdagmorgen licht gewond bij een eenzijdig ongeval aan de Rondweg in Emmen. Door nog onbekende oorzaak raakte ze met haar auto over de kop. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk bleek haar letsel mee te vallen. Ze had onder meer een hoofdwond en enkele blauwe plekken aan haar ongeval overgehouden. (BVH 2009044818)

Jongeman aangehouden wegens bedreiging
SMILDE De politie heeft vrijdagmiddag een 12-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. De jongeman zou in een instelling het personeel hebben bedreigd met een mes. Bovendien had hij een deur vernield. De verdachte is kort daarna aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BVH 2009044817)

Politie controleert in verkeer
ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag en avond in de omgeving van Assen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het snorfietsen zonder rijbewijs (1x), het keren op de autoweg (1x), het rijden zonder helm als passagier op een bromfiets (1x), het fietsen zonder licht (8x), het geen richting aangeven bij het inhalen (1x), het negeren van een bord verboden toegang (3x), het overtreden van de maximum snelheid op de autoweg (1x), het overtreden van de maximum snelheid op de snelweg (1x) en het niet handsfree rijden (1x). (BVH 2009044895)

EMMEN De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen in Zuid-Oost Drenthe gecontroleerd. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht in Emmen (5x), het niet dragen van een gordel (2x in Emmen en 2x in Schoonebeek) en wegens te hard rijden (Emmen 2x) en Erm 1x).

Man aangehouden op verdenking van het doden van zijn paard BUNNE De politie heeft vrijdagavond een 53-jarige man uit Bunne in zijn woning aan de Bongveenweg aangehouden. De man zou zijn eigen paard hebben gedood. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten voor verhoor. Het is nog niet duidelijk hoe het paard om het leven is gekomen. Omstanders belden de politie toen het paard dood werd aangetroffen bij de paardenboxen. De politie doet nader onderzoek. (BVH 2009044900)

Politie houdt verdachten van woninginbraak aan
ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige en 20-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van inbraak. Bij de politie kwam een melding van een inbraak in een woning aan de Bosstraat. Beide verdachte zijn in deze woning aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. (BVH 2009044925)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.