NIBRA

Brand Noordeinde, Den Haag

Den Haag 2 oktober 2009
Vermoedelijk als gevolg van een defecte elektrische installatie is vanmiddag rond kwart voor een schade ontstaan aan kantoorapparatuur van een advocatenkantoor aan het Noordeinde.

Een werknemer belde de brandweer met de mededeling dat een kopieerapparaat stond te roken en dat de elektrische installatie aan en uit ging. Als gevolg van de rookontwikkeling heeft de bedrijfshulpverleningsdienst op last van de brandweer het pand daarna direct ontruimd.

Bij aankomst van de brandweer stond ook een tweede kopieerapparaat op de tweede etage te roken. Daarna begonnen ook diverse computers te roken. De brandweer schakelde direct hierop de stroom uit, waarna het roken ophield.

Een monteur van ENECO controleerde de installatie maar kon niets vinden. Een installateur zal de installatie weer in orde maken. Het kantoorpand kan vandaag niet meer gebruikt worden . Rond half drie konden de zestig personeelsleden hun persoonlijke spullen pakken en hadden ze verder vrijaf.

De oorzaak is vermoedelijk het gevolg van een tijdelijke verhoging van de elektriciteit (220 V naar 380V). Mogelijk dat veel computers e.d. als gevolg hiervan defect zijn.