Politie Groningen

Vrouwen van tassen beroofd

Winschoten, 03-10-2009 o Drie vrouwen hebben vrijdag aangifte gedaan van een straatroof in Winschoten. Bij alle drie slachtoffers werden tassen afgenomen. Twee berovingen vonden plaats in de Jahan Modastraat. De derde beroving was op een parkeerterrein aan de Venne. De politie onderzoekt de drie incidenten.

De eerste straatroof was rond 16.00 uur in de buurt van de bibliotheek. Een 55-jarige vrouw uit Westerlee werd door een onbekende man benaderd. De verdachte griste een handtas van de schouder van het slachtoffer en ging er vandoor op een fiets in de richting van de Dr. D. Bosstraat.

Rond 19.30 uur werd een vrouw (55) uit het Duitse Apen van achteren benaderd. De dader greep meerdere tassen en sprong bij een onbekende persoon achterop een bromfiets. Het tweetal raakte vrij snel uit het zicht.

Een 43-jarige inwoonster van Delfzijl werd rond 20.30 uur van een tas bestolen. De vrouw had haar auto geparkeerd op een parkeerterrein aan de Venne. Toen ze in haar voertuig stapte werd ze aangesproken door een man. Toen hij wegliep, griste hij de achterdeur van de auto open en nam een tas mee. De verdachte rende weg in de richting van de Spoorstraat.