Politie Groningen

Zaterdag 3 oktober 2009

Provincie Groningen, 03-10-2009

Groningen: insluiper gewond na val

Een 24-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht gewond geraakt na een val door een dakplaat. De Stadjer was met twee plaatsgenoten (24 en 26 jaar) een pand aan de Herestraat binnen geslopen. Dit pand staat momenteel leeg vanwege een verbouwing. Het drietal klom naar de bovenste verdieping. Om richting het dak te gaan, stapte het slachtoffer op een dakplaat. Hier zakte hij doorheen en kwam enkele meters lager op de vloer terecht. De gewonde insluiper is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis. De andere twee Stadjers zijn naar het politiebureau gebracht voor een verklaring. De politie doet onderzoek.

Groningen: met geleende auto kanaal in

Een 20-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond met een geleende auto het Eemskanaal ingereden. De Stadjer wilde op het Eemskanaal Noordzijde op de weg keren, maar schoot per ongeluk het water in. Een vriend van de bestuurder stond op de kade en wist zijn kameraad uit het water te halen. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een eindrapportage.

Siddeburen: bijzondere betalingswijze

De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige man uit de gemeente Slochteren aangehouden in de Kugelstraat in Siddeburen. De man bestelde een aantal keer drinken bij een bar in een feesttent. Als het op betalen aankwam gaf hij geen muntjes zoals gebruikelijk is. Daarentegen liet hij een boksbeugel zien en gaf op deze manier aan wel te willen betalen. Een portier zag dit en hield de 19-jarige aan. Agenten hebben de feestganger meegenomen naar het politiebureau. Het bezit van een boksbeugel is verboden.

Ter Apel: man bedreigt plaatsgenoot met steekwapen

De politie heeft vrijdagnacht een 29-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden in een pand aan de Ter Apelervenen. De man had al enige tijd onenigheid met een 22-jarige plaatsgenoot. In de vroege nacht kwam het tweetal elkaar tegen en dreigde de 29-jarige de andere Ter Apeler wat aan te doen met een steekwapen. Met behulp van twee getuigen liep het incident met een sisser af. De verdachte is door de politie meegenomen. Hij wordt vandaag verhoord.

Groningen: bestuurder slingert door Korreweg

De politie heeft vrijdagnacht een 53-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De bestuurder viel op omdat hij de gehele breedte van de Korreweg nodig had om vooruit te komen. Agenten zetten de slingerende Stadjer langs de kant en probeerden hem een ademtest af te nemen. Dit mislukte. Omdat de man naar alcohol rook en vanwege zijn rijgedrag werd hij naar het politiebureau gebracht. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen om te onderzoeken of de Groninger onder invloed was. Na verhoor kon de 53-jarige lopend het politiebureau verlaten.

Uithuizen: aanhouding na verlichtingscontrole

De politie heeft vrijdagnacht een verlichtingscontrole gehouden in de Startstraat in Uithuizen. Tijdens de controle kwam een 19-jarige man uit die plaats aanfietsen zonder verlichting. De fietser reageerde direct vervelend toen hij door agenten werd aangesproken en hij weigerde zijn adres te geven. Omdat de 19-jarige opgefokt bleef, werd hij aangehouden. Op het politiebureau overhandigde hij een van de agenten een mes. Dit mes is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie bepaalt of de fietser vervolgd gaat worden.

Groningen: Stadjer mishandeld na avondje stappen

Een 22-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht mishandeld op het Martinikerkhof in zijn woonplaats. De Stadjer wilde na een avondje stappen naar zijn fiets lopen. Toen hij op het Martinikerkhof was, werd hij volgens eigen zeggen van achteren aangevallen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht. De Groninger is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Hij doet vandaag aangifte bij de politie.

Groningen: veelpleger aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht in de Papengang een 34-jarige veelpleger aangehouden. Agenten zagen de man met een fiets lopen en vertrouwden het niet. Vooral niet omdat ze de Groningen herkenden als veelpleger en hij verklaarde dat hij de fiets even verderop had gevonden. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De fiets is meegenomen naar het politiebureau. Daar wordt in de loop van de dag gekeken of de fiets als gestolen te boek staat.

Zuidhorn: ruiten ingegooid

Onbekende jongeren hebben vrijdagnacht meerdere ruiten ingegooid van een pand aan de Jellemaweg in Zuidhorn. Personen in het pand en buurtgenoten hoorden rond 02.30 uur enkele ruiten sneuvelen en namen polshoogte. Op dat moment gooide een van de jongeren een voorwerp in de richting van het pand. Hierbij raakte een 19-jarige bewoner licht gewond. De verdachten gingen er daarna vandoor in de richting van het Marktplein. De gedupeerden doen aangifte bij de politie.

Groningen: winkeldieven met kinderen aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag in een kledingwinkel op de Grote Markt in Groningen een 25-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Beveiligingsmedewerkers ontdekten dat de Groningse kleding in een tas stopte en zonder te betalen de winkel verliet. Ze werd hierover aangesproken door een winkelbediende en moest naar een kamer om te wachten op de politie. Ondertussen werd ook het 10-jarige dochtertje van de vrouw binnen gebracht. Zij had ook een tas bij zich met gestolen goederen. De moeder had haar deze in de handen gedrukt voordat ze werd aangehouden door het personeel. Uit onderzoek bleek dat de winkeldievegge ook in andere kledingwinkels actief was geweest. De politie stelt een nader onderzoek in.

In een warenhuis aan de Grote Markt werden vrijdagmiddag ook een man (30) en vrouw (24) aangehouden vanwege diefstal van goederen. Het viel medewerkers op dat het tweetal meerdere keren naar buiten liep en goederen in een fietstas stopte. Het duo had kinderen bij zich en gebruikte ondermeer een kinderwagen om de spullen te vervoeren. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie bepaalt wat er met de winkeldieven gebeurt.

Leek: fietser gewond na tik van aanhanger

Een 47-jarige fietser uit Leek is vrijdagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De man wilde vanaf de Oldenoert rechts afslaan naar de B. van Rasquertstraat. Een 60-jarige automobilist uit Foxhol was hetzelfde van plan en haalde hem in de bocht in. In het passeren raakte de aanhanger van de automobilist de fiets. Daardoor verloor de Leekster zijn evenwicht en viel op de grond. Ambulancemedewerkers hebben de fietser gecontroleerd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Aduard: tiener rijdt op onverzekerde bromfiets

Een 16-jarige bromfietser uit Aduard is vrijdagavond voor meerdere overtredingen bekeurd. Agenten zagen de jongen in zijn woonplaats door de Burg. van Barneveldweg rijden. De brommer waar hij mee reed was niet verzekerd, had een te hoog vermogen en was niet voorzien van verlichting. De Aduarder zelf droeg geen helm. De puber kon lopend huiswaarts keren. In zijn jaszak diverse bekeuringen.

Winschoten: vrouwen van tassen beroofd

Drie vrouwen hebben vrijdag aangifte gedaan van een straatroof in Winschoten. Bij alle drie slachtoffers werden tassen afgenomen. Twee berovingen vonden plaats in de Jahan Modastraat. De derde beroving was op een parkeerterrein aan de Venne. De politie onderzoekt de drie incidenten.

De eerste straatroof was rond 16.00 uur in de buurt van de bibliotheek. Een 55-jarige vrouw uit Westerlee werd door een onbekende man benaderd. De verdachte griste een handtas van de schouder van het slachtoffer en ging er vandoor op een fiets in de richting van de Dr. D. Bosstraat.

Rond 19.30 uur werd een vrouw (55) uit het Duitse Apen van achteren benaderd. De dader greep meerdere tassen en sprong bij een onbekende persoon achterop een bromfiets. Het tweetal raakte vrij snel uit het zicht.

Een 43-jarige inwoonster van Delfzijl werd rond 20.30 uur van een tas bestolen. De vrouw had haar auto geparkeerd op een parkeerterrein aan de Venne. Toen ze in haar voertuig stapte werd ze aangesproken door een man. Toen hij wegliep, griste hij de achterdeur van de auto open en nam een tas mee. De verdachte rende weg in de richting van de Spoorstraat.

Zuidhorn/Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag en avond een verkeerscontrole gehouden op en rondom de N355 bij Zuidhorn. In totaal werden negen bekeuringen uitgedeeld. Vier personen droegen geen veiligheidsgordel. In twee gevallen belden automobilisten al rijdend zonder gebruik te maken van een carkit. Twee bestuurders werden bekeurd voor defecte verlichting. Eén automobilist reed 121 km/u over de provinciale weg, terwijl daar 80 km/u is toegestaan. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij een verkeerscontrole op de Hereweg en de Parkweg werden vrijdagavond 65 mensen bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Het ging om allerlei soorten voertuigen. In totaal moesten 85 personen een blaastest doen. Geen van hen was onder invloed van alcohol.