Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 03-10-2009

Scooterrijder (20) raakt ernstig gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Bij een verkeersongeval op de Ridderstraat is
vrijdagavond 2 oktober een 20-jarige Oosterhouter zwaar gewond geraakt. Hij is vanwege ernstig letsel overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Zijn toestand is kritiek.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 19.45 uur. Het slachtoffer was
aangereden door een afslaande personenauto. Beiden reden op dat moment in de richting van de Bredaseweg. De jongeman was buiten kennis en had een bloedende hoofdwond. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het personeel van traumahelikopter bij de stabilisatie van het slachtoffer. De 21-jarige Oosterhout is vervolgens per ambulance naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg overgebracht.

Het ongeval is vermoedelijk veroorzaakt door een 21-jarige
automobilist uit Oosterhout.
Hij reed in een personenauto over de Ridderstraat en wilde rechtsaf slaan om te parkeren bij de sporthal. Terwijl hij rechtsaf sloeg klapte de scooterrijder op de achterkant van de auto.
De automobilist is in het politiebureau uitgebreid verhoord. Hij was bijzonder aangedaan omdat het slachtoffer een bekende van hem bleek te zijn.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de
verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Auto in de greppel

LOON OP ZAND: Passerend ambulancepersoneel zag zaterdagmorgen 3 oktober een auto in een greppel liggen op de Midden Brabantweg. Het was toen 08.17 uur.

Het slachtoffer wist zelfstandig uit de auto te komen. Hij werd opgevangen en onderzocht door het ambulance personeel. De 70-jarige man uit Sprang-Capelle was vermoedelijk achter het stuur onwel geworden of in slaap was gevallen. Hij ging met de ambulance mee naar het ziekenhuis vanwege een snijwond. Verder was de man goed
aanspreekbaar. De politie liet een takelbedrijf komen om het voertuig te bergen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-10-2009 13:02 | © Regio Midden en West Brabant |