Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 03-10-2009

Alcoholcontrole in Tilburg: 300 automobilisten blazen

TILBURG: De politie controleerde in de nacht van vrijdag 2 oktober op zaterdag 3 oktober op alcoholgebruik in het verkeer. Driehonderd weggebruikers moesten meewerken aan een blaasproef. In totaal werden zeven automobilisten gearresteerd omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken.

De actie startte op vrijdag 2 oktober 2009 om 21.00 uur op de
Korvelseweg/ Gardiaanhof. Rond middernacht werd het controlepunt verplaatst naar de Spoorlaan.
In totaal zijn er zeven automobilisten aangehouden. De uitslagen van de ademanalyses bedroegen:
2x 235 ugl; (35-jarige man uit Udenhout, gegevens andere verdachte nog onbekend)

1x 315 ugl; (42-jarige man uit Tilburg)

1x 325 ugl; (28-jarige man uit Tilburg)

1x 395 ugl (32-jarige vrouw uit Veghel)

1x 675 ugl. (32-jarige man uit Tilburg)

1 x weigering ademanalyse en bloedproef (47-jarige Tilburger) De weigeraar moest meteen zijn rijbewijs in het politiebureau
achterlaten. Er volgt een invorderingsprocedure. Tegen alle
overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Verder kregen ze allemaal een rijverbod op gelegd voor enkele uren. De duur van het rijverbod was afhankelijk van de mate van dronkenschap.

Het rijden onder invloed is een misdrijf. Een weggebruiker is
strafbaar als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 220 ugl. Voor iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft, ligt de grens op 88 ug/l. Bij een overschrijding van 570 ug/l of meer wordt het rijbewijs ingevorderd. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

In het verkeer vallen in Nederland elk jaar circa 800 doden in het verkeer en komen er zon 20.000 verkeersslachtoffers in het ziekenhuis terecht. De belangrijkste oorzaken zijn: snelheid, alcoholgebruik, rijden door rood en het niet dragen van autogordel/valhelm, rijden door roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Vandaar dat de politie op deze speerpunten extra toezicht houdt.

Politie beleeft erg rustige horecanacht in Tilburg

TILBURG: De politie hield toezicht in de horecanacht van vrijdag 2 oktober op zaterdag 3 oktober 2009. Het was rustig in de binnenstad van Tilburg. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Tilburgse centrum aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.

De politie hoefde geen arrestaties te verrichten. Slechts een keer kwamen de agenten in actie bij een dreigend opstootje in de Juliana van Stolbergstraat. Het bleek om een relationeel conflict te gaan, wat snel was bezworen. Bekeuringen vielen er wel: 6 x wildplassen, 1 x niet dragen valhelm, 2x rijden door rood, 2 x niet kunnen legitimeren,
1 x fout parkeren, 1 x belediging politieagent.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Burenruzie escaleert

TILBURG: Vrijdagavond 2 oktober escaleerde een burenruzie in de Barendrechtstraat. Er was al enige jaren sprake van gespannen
verhoudingen, aldus de betrokkenen. Vrijdagmiddag was er ruzie geweest over geluidsoverlast die veroorzaakt werd door gitaar spelen. Rond 23.15 uur kwam het tot een escalatie toen een 46-jarige man verhaal ging halen bij de klagers. Het kwam tot een woordenwisseling, waarbij de 46-jarige verdachte zijn 53-jarige buurman een klap in het gezicht gaf. De politie werd er bij gehaald en de arrestatie van de 46-jarige Tilburger volgde. In het politiebureau gaf hij toe dat hij na een reeks beledigingen een klap had uitgedeeld. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Kleding gestolen bij inbraak

BERKEL-ENSCHOT: Er is ingebroken in een kinderkledingzaak aan de Eikenbosch in Berkel-Enschot. De inbraak werd gepleegd op zaterdag 3 oktober tussen 02.00 en 02.15 uur. De nog onbekende daders sloegen een ruit aan de voorkant kapot. Via het ontstane gat zijn vervolgens een aantal kinderjassen gestolen. Het is nog onduidelijk hoeveel jassen er zijn weggehaald. De politie heeft een aangifte van de eigenaar opgenomen. Er wordt een onderzoek ingesteld, waar ook een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek deel van uitmaken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-10-2009 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |