Ministerie van Defensie

Staatssecretaris bezoekt thuisfrontdag Hr. Ms. Evertsen

3 oktober 2009, 15.54 uur

De Vries op bezoek tijdens thuisfrontdag - Foto: ministerie van Defensie Ruim 400 familieleden van Hr. Ms. Evertsen, het marinefregat dat momenteel voor de kust van Somalië opereert, kwamen vandaag in Den Helder bijeen voor de thuisfrontdag. Daar werden zij verrast door een bezoek van staatssecretaris Jack de Vries en de Directeur Personeel van de marine, commandeur Henk Itzig Heine.

"Ik ben weer onder de indruk geraakt van de professionaliteit van de missie en de geweldige sfeer en support van de mensen daar omheen", sprak de bewindsman na afloop. "Ik heb hier veel waardering voor. Het was goed om de mensen zelf te kunnen spreken en de mooie verhalen te horen over dochters, zoons, echtgenoten en partners." De aanwezigheid van de staatssecretaris werd door de relaties van de uitgezonden militairen ervaren als een blijk van steun en waardering.

De Vries in gesprek met een bezoeker van de thuisfrontdag - Foto: ministerie van Defensie

Thuisfrontdagen vinden altijd halverwege een uitzendperiode plaats en maken deel uit van het zorgconcept van Defensie. Voor de aanwezigen geldt het bekijken van de videobeelden van hun relaties aan boord altijd weer als een hoogtepunt.

Het Nederlandse fregat Hr. Ms. Evertsen neemt tot medio december 2009 deel aan de maritieme EU-missie Atalanta. Daar patrouilleert het langs de scheepvaartroutes bij Somalië om piraterij op zee te ontmoedigen en verstoren. Het schip keert eind december terug in Den Helder.