Politie Noord- en Oost Gelderland


|Doetinchem - Fietser gewond na aanrijding | |
Een 29-jarige fietser uit Doetinchem is vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding ter hoogte van de Hofstraat in Doetinchem. Bij het oversteken zag de fietser een auto, die van rechts kwam, te laat en kwam ten val. De 29-jarige man uit Doetinchem is naar het ziekenhuis overgebracht.


De 29-jarige man kwam uit de richting van de Dominee van Dijkweg en wilde de Hofstraat oversteken. De fietser passeerde op de Hofstraat een rij langzaam rijdende auto's die rechtdoor wilden. Een 21-jarige automobilist uit Doetinchem reed op rechterrijstrook en zag de fietser die van links kwam te laat. Bij de aanrijding raakten ook twee andere auto's beschadigd. De fietser raakte door de aanrijding buiten bewustzijn en is naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later is bijgekomen.

|     |Varsseveld - Ongeluk Twenteroute                          |

Een 46-jarige automobilist uit Aalten is vrijdagochtend omstreeks 06.50 uur gewond geraakt bij een ongeluk op de Twenteroute ter hoogte van Varsseveld. De Aaltenaar zag een rood stoplicht over het hoofd waardoor een aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Lichtenvoorde ontstond.


De 40-jarige bestuurder kwam uit de richting van Lichtenvoorde en wilde linksaf slaan richting de snelweg A18. De 46-jarige automobilist kwam uit de richting van Westendorp en reed bij rood licht het kruispunt op waardoor de aanrijding ontstond. De 46-jarige man is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

|     |Neede - Meldingen verdachte personen                      |

De politie heeft meldingen ontvangen over twee vrouwen die zich verdacht gedragen in de omgeving van de bejaardenwoningen op de Es en de Valkhof in Neede.


Op de Valkhof begaven de twee vrouwen zich op een pad achter een aantal woningen. Ook is gezien dat ze bij een woning naar binnen gluurden. Volgens getuigen gaat het om twee vrouwen van 40/45 jaar met beide lang en geverfd haar en een zigeunerachtig uiterlijk.


De politie heeft bij controle gemerkt dat veel mensen hun achterdeuren gewoon open laten, ook als de bewoner(s) bijvoorbeeld in de voortuin aan het werk zijn. Een insluiping aan de achterzijde van een woning is dan soms zo gepleegd.


Daarom adviseert de politie om ramen en deuren goed af te sluiten als men langere tijd op een bovenverdieping of buiten bezig is en wees alert op mensen die zich verdacht gedragen. Bel bij verdachte zaken direct de politie via 0900-8844

|     |Winterswijk - Vrouw reanimeert onwel geworden man         |

Op donderdag 1 oktober rond 11.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een 68-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre onwel was geworden. Dankzij het handelen van een 30-jarige vrouw uit Winterswijk en de politieagenten die snel aanwezig waren is de man direct gereanimeerd.


De man was tijdens werkzaamheden op een boerderij aan de Boomkampweg in Winterswijk in elkaar gezakt. De 30-jarige vrouw belde direct met 112 en is met aanwijzingen van de ambulancetelefoniste gestart met de reanimatie. De politie die direct ter plaatse is gekomen schoot te hulp met de automatische externe defibrillator (AED) terwijl de vrouw bleef reanimeren.


Toen de ambulance was gearriveerd kwam het slachtoffer bij en is naar het ziekenhuis overgebracht.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --