Ingezonden persbericht


Goede kwalificatie voor Danny Webb (10e) en Randy Krummenacher (18e) in Portugal

De kwalificatie tijdens de bwin.com GRANDE PREMIO DE PORTUGAL in het warme Portugal is goed verlopen voor het DeGraaf Grand Prix Team. Engelsman Danny Webb maakte een grote stap vooruit ten opzichte van de vrijdag sessie en kwalificeerde zich op een keurige 10e positie. Ook Randy Krummenacher maakte een grote stap voorwaarts in zijn rondetijd en kwalificeerde zijn Aprilia op een 18e positie.

In de vrije training op de zaterdagochtend wisten beide DeGraaf Grand Prix rijders hun rondetijden van de vrijdag te verbeteren. De set-up van de beide Aprilia's voelde goed aan en beide rijders wilde graag nog iets meer grip bij het uitkomen van de laatste bocht op het prachtige circuit van Estoril. Danny Webb sloot de sessie op een 15e positie af en de Zwitser Randy Krummenacher eindigde op een 19e plek.

De kwalificatie werd nagenoeg onder dezelfde weersomstandigheden verreden als op de vrijdag. Met temperaturen rond de 26 graden en veel zon reed Danny Webb naar een keurige 10e positie. In het begin van de sessie kwam Webb zelfs tot een tweede positie doordat hij al snel zijn rondetijd van de ochtendsessie verbeterde. De Engelsman reed een lange eerste run en bleef keurige in de top 10 staan. In zijn laatste run kon Webb zijn rondetijd verbeteren en pakte de voorlopige 8e positie. Nadat de sessie afgevlagd werd was het resultaat een keurige 10e positie op de derde startrij.

Randy Krummenacher was gematigd tevreden. De set-up van zijn Aprilia is goed om enkele gripproblemen achter in sommige bochten. De rondetijden die Krummenacher reed waren in het begin goed voor een top 10 positie. In een ultieme poging om zijn rondetijd aan te scherpen verloor de Zwitser bijna de controle over zijn Aprilia maar kon de motor nog net op tijd opvangen. Uiteindelijk reed Krummenacher naar een 18e positie op de vijfde startrij.

Danny Webb (10e, 1:46,442): "Het ging vandaag stukken beter dan gisteren. De snelheid die we gisteren miste zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. De Aprilia liep weer als vanouds en ik kon al snel mijn tijd van de vrijdag verbeteren. In de kwalificatie probeerde ik gelijk een snelle tijd te rijden wat ook lukte en mij zelfs even een top 5 positie gaf. In mijn laatste run kon ik mijn tijd wel aanscherpen maar ik verloor teveel in de laatste sectie. In deze sectie heb ik moeite om op het gas te gaan maar dat zal morgen een stuk beter gaan. Een 10e tijd is goed en ik zal morgen proberen het maximale uit de race te halen."

Randy Krummenacher (18e, 1:47,470): "Ik heb een goed gevoel met deze baan en de motor. Het is alleen jammer dat dit niet weergegeven wordt in mijn 18e positie. De motor is erg snel en de wegligging voelt goed aan. In een aantal bochten wil de achterkant snel wegbreken. We probeerden een aantal afstellingen en komen steeds dichter bij een perfecte set-up. Ik heb mijn snelste ronde alleen gereden en zag ook dat mijn race pace goed genoeg is. De start wordt belangrijk voor morgen om te vechten voor een top 10 positie."