Politie Haaglanden

Extra persbericht 2 oktober

Verdachten straatroof in hechtenis

Rijswijk, 02-10-2009 o Met de aanhouding van vier minderjarige verdachten (14-16 jaar) en een meerderjarige verdachte (18 jaar) verwachten politie en justitie een straatroof te hebben opgelost. Zaterdagavond 27 september omstreeks 18.45 uur werd een 64-jarige inwoonster van Rijswijk op de Frans Halskade beroofd van haar tas.

De Rijswijkse liep met een paar vriendinnen over de stoep en werd door een aantal jongeren tegen de grond gewerkt en beroofd van haar schoudertas. De vrouw liep daarbij letsel op aan haar gezicht en kneusde daarbij haar arm en schouder. Getuigen belden direct het alarmnummer 112.

Diverse politie-eenheden van Bureau Rijswijk stelden een onderzoek in naar de verdachten van deze straatroof. Omstreeks 19.15 uur zagen agenten een aantal jongeren lopen over de Alard Piersonlaan en Jan ten Brinkstraat in Den Haag. De jongeren voldeden aan het signalement dat het slachtoffer en enkele getuigen hadden verstrekt. Bij het zien van de agenten gingen zij er direct vandoor. Zij konden na een korte achtervolging worden aangehouden.

Uit het daarop volgende rechercheonderzoek kwam de identiteit van nog twee minderjarige verdachten naar voren. Zij konden later deze week worden aangehouden.
Alle zes de verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft ze voor 14 dagen in bewaring gesteld.