Ingezonden persbericht

Arnhem, 23 september 2009

KNMV Race Days Assen op 3/4 oktober

Op TT Circuit Assen wordt op 3 en 4 oktober het wegraceseizoen in Nederland afgesloten met de KNMV Race Days. Tijdens deze ONK wegrace moeten de laatste kampioenen van 2009 bekend worden.

Zo is de titelstrijd in de 125cc categorie nog niet beslist, al heeft Michael van der Mark de beste papieren met een voorsprong van 18 punten op Kevin Valk. Ook in de ESA Supermonoklasse is de strijd nog open en heten de kanshebbers Sjoerd van Buiten en Jan Frank Bakker, die het tegen de Duitser Stefan Meiners moeten opnemen. Tenslotte gaan Bryan van Broekhoven en Wayne Tessels uitmaken wie de nieuwe titeldrager wordt in de Junior Cup. Ook de zware jongens, met in hun midden de nieuwe kampioenen in de Dutch Superbikes (Gareth Jones) en de Supersport (Roy ten Napel), rijden in Assen, evenals de Classics.

Op zondag 4 oktober is de toegang op het circuit en de paddock gratis voor KNMV-leden, op vertoon van hun lidmaatschapspas. Niet-leden betalen E 5,-.
Het programma begint om 11.00 uur met de warm-up; op zaterdag 3 oktober wordt er de hele dag getraind. Naast het wedstrijdprogramma is er veel te beleven voor de toeschouwers. Zo is er een speciale KNMV-actie waarbij de prijswinnaars achter op de Suzuki two-seater door Nigel Walraven over het circuit worden meegenomen.
Ook kan men meeloten voor een rondje als passagier in een racezijspan. Verder is er in de paddock een demo en opstapgelegenheid voor pocket bikes en een infostand over elektromotoren.
Het laatste nieuws over de KNMV Race Days staat op: www.knmv.nl