Evangelische Omroep
KONINKLIJKE HUISDIEREN IN BLAUW BLOED

Zaterdag 3 oktober om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed aandacht voor de band die royals hebben met hun huisdier. Zondag is het Werelddierendag en daarom zien we in Blauw Bloed de corgi's van koningin Elizabeth, de labradoodle van de Noorse royals en de paarden en honden van onze eigen vorstin. Daarnaast werpt Blauw Bloed een nadere blik op de nieuwe baan van prinses Máxima bij de Verenigde Naties. Vorige week werd bekend dat zij VN secretaris-generaal Ban Ki-moon gaat adviseren op het gebied van microkrediet. Wat houdt deze functie in? En wordt de prinses betaald voor deze werkzaamheden? Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Ook in eigen land is prinses Máxima weer volop actief. Zo brengt zij deze week een bezoek aan de Molukse wijk in het Friese Marum. Volgens goede Molukse traditie wordt de prinses er gastvrij onthaald als zij een nieuw Moluks wijkcentrum opent.

Koningin Beatrix woont aan het begin van de week het laatste congres bij van de Nederlandse Vereniging van ex-politieke gevangenen uit de Bezettingstijd (1940-1945), ook wel Expogé genoemd. De vereniging, waarvan Prins Bernhard beschermheer was, wordt in 2010 opgeheven vanwege het geringe aantal leden. Reden voor koningin Beatrix om de laatste bijeenkomst op Paleis het Loo extra luister bij te zetten.

In deze uitzending ook aandacht voor koninklijke schoenen. Van pittige stilettohakken tot stevige boots, de koninklijke schoenenkast is van allerlei gemakkelijk én ongemakkelijk schoeisel voorzien. Schoenenexperts Hester van Eeghen en Fred de la Bretonière geven hun visie op de royal shoes.

Ook is er aandacht voor museum De Hermitage in Amsterdamm. Sinds de opening deze zomer een groot succes. Galajurken, juwelen van Fabergé, de Romanov-troon, het is allemaal te bewonderen op een van de grootste tentoonstellingen die ooit in ons land te zien was. Het leven aan het Russische tsarenhof in de 19e eeuw nader bekeken.

---

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep