Ingezonden persbericht

()

PERSBERICHT

Hilversum, 30-09-2009

CHEYENNE & MAYLEEN, BRAM, RALF, EVA L. EN EVA N. IN FINALE AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL

Wie gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van het Junior Songfestival in Kiev (Oekraïne)? Aanstaande zaterdag strijden de finalisten van het AVRO Junior Songfestival om een plek in deze Europese finale op zaterdag 21 november. Bram, Ralf, Eva L. en Eva N. kwamen na de halve finales rechtstreeks in de nationale finale terecht. Via juniorsongfestival.avro.nl kon direct na de tweede halve finale gestemd worden voor de wildcard. Cheyenne en Mayleen kregen afgelopen weekend de meeste stemmen van de kijker en hebben daarmee alsnog een plek in de nationale finale veroverd. De finale wordt zaterdag 3 oktober live uitgezonden om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp.

De vijf finalisten trekken zaterdag tijdens een spectaculaire liveshow alles uit de kast om het publiek van hun talent te overtuigen. Zij zingen live hun zelfgeschreven nummer waarna de kinderjury, de vakjury en het Nederlandse publiek bepalen welke finalist Nederland mag vertegenwoordigen in Kiev. Alle belinkomsten gaan naar Unicef. De vakjury bestaat dit jaar uit kenners uit de showbizz; zanger Jeroen van der Boom, rapper Lange Frans en actrice/presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Afgelopen zondag kregen Cheyenne en Mayleen de schrik van hun leven. Presentator Sipke Jan Bousema overviel de meiden met het nieuws dat zij de wildcard hadden gewonnen. Het finalistenduo was in de veronderstelling dat zij een fotoshoot hadden in de studio van het AVRO Junior Songfestival, maar niets bleek minder waar. Op een levensgroot scherm vertelde Sipke Jan dat zij alsnog een plekje in de finale hadden veroverd. Een verslag van deze overval is te zien in het laatste Junior Songfestival report op zaterdag 3 oktober om 18.10 uur bij de AVRO op Z@pp.

Zaterdag 3 oktober, nationale finale AVRO Junior Songfestival om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.
Zaterdag 21 november, internationale finale Junior Eurovisie Songfestival 2009 om 20.15 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.

---



Ingezonden persbericht