Ingezonden persbericht

TakeRoot zaterdag 3 oktober: Programma compleet
Emiliána Torrini en Signe Tollefsen toegevoegd aan line-up

Het programma van de twaalfde editie van TakeRoot is compleet. Deze week zijn de IJslandse Emiliána Torrini en de Nederlands-Amerikaanse Signe Tollefsen toegevoegd aan de line-up die al bestond uit ondermeer Seasick Steve, The Band of Heathens en Dayna Kurtz.
TakeRoot brengt al twaalf jaar een eigenzinnige dwarsdoorsnede van de Amerikaanse muziek onder de subtitel 'Past, present and upcoming American Music'. De Oosterpoort zal zaterdag vanaf 16.00 uur in het teken staan van deze Amerikaanse muziek en de brede programmering zal verspreid zijn over vier podia.

Emiliána Torrini
De IJslandse schone Emilíana Torrini is bekend geworden door haar debuutalbum "Love in the Time of Science" maar is op dit moment vooral bekend met haar hit 'Jungle Drum' dat in verschillende Europese landen op nummer 1 in de hitlijsten stond. In recensies wordt ze ook wel vergeleken met Björk (die net als Torrini werkt met ex Sugarcubes-drummer Sigtrigur Baldersson), Tori Amos en Norah Jones.

Signe Tollefsen
Met haar mix van folk noir, emotionele lyriek en gevoelens werd Signe een aantal jaar geleden ontdekt door een Amerikaanse toerist in het Vondelpark. Onder de indruk van haar songs bleef een uitnodiging niet lang uit en toog Signe Tollefsen naar Los Angeles om enkele nummers op te nemen.
In 2006 won Signe zowel de publieksprijs als de prijs voor beste muzikant bij de Grote prijs van Nederland en stond vanaf toen in het voorprogramma van artiesten als Alela Diane, Ane Brun, David Sylvain en Stephen Malkmus.

Naast Emiliána Torrini en Signe Tollefsen geven ook Seasick Steve, Danny Schmidt, Willie Nile & Band, Anna Egge & Nels Andrews, The Band Of Heathens, Peter Broderick, Dayna Kurtz & Band, The Tallest Man On Earth, The Handsome Family, William Elliott Whitmore, Jesse Dee & Band, James McMurtry & The Heartless Bastards en Israel Nash Gripka acte de presence.

Het festivalmagazine van TakeRoot is te verkrijgen bij De Oosterpoort en andere culturele adressen. De timetable is te vinden op de website: www.takeroot.nl

Kaartverkoop: Ticketservice via de 150 grotere postkantoren, Ticketlijn: 0900-3001250 (¤ 0,45cpm), www.ticketservice.nl, VVV's, GWK's, Free Record Shop, Vanderveen CD's Assen, Plato en de kassa van De Oosterpoort (Trompsingel 27).
Voor verdere informatie, foto's en interviews: