Warchild


Inhoudelijke betrokkenheid War Child bij Wit Licht

Op zaterdag 3 oktober verscheen een artikel in de Telegraaf over de betrokkenheid van Stichting Kindsoldaat bij de financiering van de film Wit Licht.

War Child heeft het initiatief van alle betrokken partijen, inclusief Stichting Kindsoldaat, altijd toegejuicht en is blij met en trots op de bijdrage die de film Wit Licht geleverd heeft aan het vergroten van de betrokkenheid bij deze problematiek onder een breed publiek. Deze belangrijke doelstelling van de film is ruimschoots behaald.

Stichting Kindsoldaat is een onafhankelijke stichting en een persoonlijk en vrijwillig initiatief van Marco Borsato, Willemijn Verloop en filmmaakster Sandra Nagtzaam. De stichting had tot doel om fondsen te werven ten behoeve van het produceren van een film om de problematiek van kindsoldaten onder de aandacht te brengen van het brede publiek.

War Child wil voorkomen dat er verwarring ontstaat over een mogelijk financiële betrokkenheid van War Child bij Stichting Kindsoldaat en/of de film Wit Licht.

War Child heeft zelf geen financiële middelen ingezet voor de film. De organisatie doet dit uit principe niet, omdat zij van mening is dat de gelden van donateurs bedoeld zijn voor de hulpverleningsprojecten van War Child in de verschillende landen waar zij actief is. De makers van de film Wit Licht hebben wel een beroep gedaan op de inhoudelijke expertise en ervaring van War Child vanwege haar werk met oorlogskinderen, en in het bijzonder met voormalige kindsoldaten.