Ingezonden persbericht

Unieke 12e editie TakeRoot
Verassend programma trekt ruim 2000 bezoekers

De 12e editie van het jaarlijkse TakeRoot festival was een groot succes. Maar liefst 2068 bezoekers vonden afgelopen zaterdag moeiteloos hun weg naar De Oosterpoort in Groningen. Een verassend gevarieerd programma en een gezellige sfeer zorgden bij de bezoekers voor een onvergetelijke avond. TakeRoot presenteert elk jaar, verspreid over vier podia, een eigenzinnige dwarsdoorsnede van de Amerikaanse muziek onder de subtitel 'Past, present and upcoming American Music'. De twaalfde editie van het festival vond voor de derde keer plaats in De Oosterpoort, Groningen.

Hoogtepunten
Absolute uitblinker was het afsluitende optreden van Seasick Steve die, samen met drummer Dan Magnusson, een oude kist en een heel arsenaal aan gitaren op een luid applaus van een volle grote zaal kon rekenen. Een hoogtepunt uit het optreden was het nummer dat Steve zong voor een dame die hij daarvoor uit het publiek haalde.
Andere hoogtepunten waren Jesse Dee en The Band Of Heathens. Beide acts trokken alles uit de kast. Met drums, gitaren, lapsteel, mondharmonica, mandoline en piano zetten zij al vroeg de juiste toon neer voor de rest van de avond.

In de kleine zaal, waar de programmering voornamelijk uit het genre singer/songwriter bestond, stalen Peter Broderick en The Tallest Man On Earth de show. Met hun uiterst zorgvuldig gezongen nummers kregen beide muzikanten de zaal keer op keer muisstil.

Uniek
"Het publiek is positief verrast door de, bij vele nog onbekende, artiesten. De goede sfeer en de verassende maar evenwichtige programmering maken deze editie echt uniek. Ik zie alleen maar blije gezichten", aldus Johan Kleine, organisator van TakeRoot.

Radio-uitzending
NPS Roots maakte opnames van de optredens en zendt deze vanaf 18 oktober elke zondag van 20.00 tot 21.00 uit op Radio 6. Kijk voor het schema op Radio6.nl