Verovert het volk de media?

09/06/2009 15:24

Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV

Dat is de vraag die op dinsdag 6 oktober centraal staat tijdens het 15e Praktijkcongres Succesvol Persbeleid. Burgers participeren meer en meer in de nieuwsberichtgeving. Richten persvoorlichters zich nog wel op de juiste kanalen, de juiste ontvangers? Kunnen ze de regie nog houden of moeten ze dat niet eens meer willen?

Paul Witteman is wederom dagvoorzitter.

Sprekers zijn o.m.:


- Harm Brouwer (OM)


- Erwin Blom


- Kirsten Verdel (campagneteam Obama)


- Gemeente Amsterdam


- NS


- nrc.next


- Politie Hollands Midden


- Oxfam Novib

Op het programma staan actuele cases zoals:


- De perscommunicatie rond de ramp met het toestel van Turkish Airlines, m.m.v. Schiphol, Gemeente Haarlemmermeer en Dagblad De Telegraaf


- De perscommunicatie rondom de vaccinatiecampagne baarmoederhalskanker, m.m.v. RIVM, NVKP en NRC Handelsblad


- Het persbeleid van banken ten tijde van de kredietcrisis, m.m.v. RTL Z, Rabobank, ABN AMRO Bank, ING Groep en Van Lanschot Bankiers

Voorafgaand aan het jaarcongres vindt op maandag 5 oktober de Instapdag plaats over 'Nieuws maken & bewaken'. Deze dag o.l.v. Peter de Bie (presentator TROS Nieuwsshow) is speciaal bedoeld voor persvoorlichters die hun product, dienst, organisatie of CEO beter over het voetlicht willen krijgen.

Op woensdag 7 oktober vindt wederom de Masterclass Persbeleid in crisissituaties plaats. Dit keer met media-experts Charles Huijskens en Maria Henneman.

En op donderdag 8 oktober verzorgt taalgoeroe Jan Kuitenbrouwer de Masterclasss Framing & Reframing.