FloraHolland


Inspiratie voor najaar en kerst bij marktplaats Bleiswijk

Ketenpartners Bleiswijk omarmen bloemist

BLEISWIJK, 15 september 2009 (persbericht) - Dinsdag 6 en donderdag 8 oktober is er voor bloemisten weer volop actie bij marktplaats Bleiswijk. Van 17.00 uur tot 22.00 uur zijn kwekers, bloemisten en detaillisten welkom bij FloraHolland Bleiswijk voor het tweede interactieve Marktplaats-event `Inspirerend ondernemen!'. Het event wordt gecombineerd met de altijd goed bezochte najaarsshow van groothandelscentrum Terra Bleiswijk, dat z'n vijfjarig jubileum viert. Op beide dagen is er voor vakmensen doorlopend een actief en afwisselend programma, waarin najaars- en kerstproducten centraal staan. Dit veelomvattende Marktplaats-event wordt georganiseerd door VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers), Terra Bleiswijk, Trends & Trade en FloraHolland en is bestemd voor iedereen die inspiratie op wil doen voor het najaar en de kerst. Het Marktplaats-event is ontstaan vanuit het project `Omarm de bloemist'.

Bloemist ondersteunen met productkennis
Vanuit de actie `Omarm de bloemist' krijgen bloemisten in Bleiswijk handvatten en advies aangereikt op het gebied van product, hardware en ondernemerschap. Daarmee krijgt de bloemist de mogelijkheid zijn onderscheidend vermogen te vergroten. De organisaties die het programma op 6 en 8 oktober invullen, gaan er vanuit dat de bloemist zich in de markt in ieder geval óók kan onderscheiden door de consument meer te vertellen over de producten die hij zelf verkoopt. Daarom wordt veel plaats ingeruimd voor productinformatie. Om hun productkennis te vergroten kunnen bezoekers tijdens het evenement diverse pleinen bezoeken, waaronder het productplein. Op dit plein presenteren kwekers hun bloemen, planten en concepten en vertellen zij de bezoekers het verhaal achter hun product.

Inspiratie in workshops en demonstraties
Op het inspiratieplein kunnen bezoekers deelnemen aan productworkshops en demo's door onder meer Piet van der Burg (Floral Projects B.V.) en Erwin Westerman (Business Bloemist De Nobel). Het najaar en de kerst staan in deze workshops centraal. Op het informatieplein brengen verschillende aanbieders vanuit marktkramen hun diensten onder de aandacht. Ook staat een aantal marketinggerelateerde workshops op het programma, waaronder een seminar over positionering: `Hoe onderscheid ik mij van mijn concurrenten?' en een seminar over MVO: `Welke kansen biedt MVO en hoe kan ik die kansen praktisch toepassen in mijn business?'.
Bij Trends & Trade kunnen bezoekers terecht voor 800 m2 inspiratie op kerstgebied. Tevens kunnen bezoekers kennismaken met het inkopen op de klok. Dit is een greep uit de activiteiten voor ondernemers die gepland staan tijdens het Marktplaats-event Bleiswijk onder de titel `Inspirerend ondernemen'. De toegang tot het Marktplaats-event op 6 en 8 oktober is voor hen gratis.

Fotobijschrift: Een kweker vertelt het verhaal achter zijn product aan een belangstellende klant