Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp: Eerste steen nieuwe brandweerkazerne en LOPIK gemeentewerf annex afvalbrengstation

P Op dinsdag 6 oktober 2009 zal om 16.00 uur de eerste steen worden gelegd voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne en de personeelsvoorziening van de gemeentewerf op het voormalige MOB-complex Jaarsveld te Lopik. E Dit zal gebeuren door de heer E.L. Bergstra, postcommandant brandweer Lopik en de heer A.J. van Breukelen, teamleider gemeentewerken Lopik, in R aanwezigheid van het college van burgemeester en wethouders en andere genodigden.

S De realisatie van het project ligt op schema. De planning geeft aan dat het project in maart 2010 zal worden opgeleverd.

De ruwbouw van de brandweerkazerne en personeelsvoorziening is inmiddels B gereed. In week 40 wordt gestart met het metselwerk. In overleg met de toekomstige gebruikers, de medewerkers van gemeentewerken en de vrijwilligers van de brandweer, zijn besluiten genomen ten aanzien van het interieur van het gebouw.
E
De autowasstraat in de tractiemiddelenloods is gerealiseerd. De zoutloods is gereed, met uitzondering van het dak en de natstrooi-installatie. De materialen- loods van het terrein aan de Zuiderparklaan is met succes overgebracht naar de R nieuwe plek op het terrein. Het Klein Chemisch Afval-depot is geplaatst. De verbouwing van het magazijn is in volle gang evenals de aanleg van de riolering. Met de plaatsing van het afvalbrengstation moet nog worden begonnen.

I De plannen voor de ontsluiting van de brandweerkazerne op de parallelweg en de provinciale weg N210 zijn besproken met de provincie, de beheerder van genoemde wegen, en worden verder voorbereid. Binnenkort zal worden gestart met de bouw van de nieuwe brug voor de brandkazerne. Over een aantal meters C zal de parallelweg worden opgehoogd om de brug goed te laten aansluiten vanwege de doorvaarthoogte. Daarna zal ter hoogte van de nieuwe ontsluiting een verkeersregelinstallatie worden geplaatst en zullen de verkeersregel- installaties bij de kruisingen N210 Europasingel en Vrijheidslaan worden H aangepast.

Lopik, 17 september 2009.

T