Eerste Kamer der Staten Generaal

Eerste Kamer kiest op 6 oktober nieuwe Voorzitter

22 september 2009

Leden van de Eerste Kamer kiezen op 6 oktober uit hun midden een nieuwe Voorzitter, die deze functie overneemt van mevrouw Timmerman-Buck. Zij legt haar taak neer in verband met haar benoeming tot Staatsraad per 1 november a.s.

Op vrijdag 2 oktober sluit de termijn waarbinnen Kamerleden zich kandidaat kunnen stellen voor het voorzitterschap. In de vergadering van 6 oktober kunnen kandidaten hun beschikbaarheid motiveren. Aansluitend wordt er gestemd. In haar vergadering van 22 september heeft de Eerste Kamer de profielschets pdf icoon voor de functie van Voorzitter vastgesteld. Nadat de Kamer op 6 oktober een nieuwe Voorzitter heeft gekozen, stellen de leden Dupuis en De Vries hun functies van respectievelijk eerste en de tweede ondervoorzitter beschikbaar. Tot 9 oktober kunnen kamerleden zich kandidaat stellen voor de functie van ondervoorzitter. Op 13 oktober kiest de Eerste Kamer een eerste en een tweede ondervoorzitter.

Mr. (Yvonne) E.M.A. Timmerman-Buck is sinds 17 juni 2003 Voorzitter van de Eerste Kamer. Zij werd op 19 juni 2007, na de verkiezingen van de Eerste Kamer, zonder tegenkandiaat herkozen. De ministerraad benoemde op 4 september mevrouw Timmerman-Buck tot Lid van de Raad van State.