Gemeente Hoorn

Gemeenteraad beslist over wijziging reclamebelasting

Op dinsdag 6 oktober 2009 bespreekt de Hoornse gemeenteraad het voorstel van het college om de reclamebelasting te wijzigen. In de wijziging wordt voorgesteld om het aantal vrijstellingen voor de reclamebelasting uit te breiden, met onder andere bejaarden- en verzorgingstehuizen, de voedselbank en Bureau Jeugdzorg. Verder neemt de raad een besluit over het bestemmingsplan voor De Blauwe Berg. Ook staat de nieuwe Wet Investeren in Jongeren op de agenda. In het kader van deze nieuwe wet heeft het college van B en W de raad verzocht geld vrij te maken voor extra mankracht om jongeren tot 27 jaar aan een baan, opleiding of stage te helpen.

Tevens staat op de agenda het voorstel van het college om vooralsnog niet akkoord te gaan met de regionale detailhandelsvisie West-Friesland 2015. Dit vanwege de uitbreidingsplannen van winkelcentrum De Streekhof door de gemeente Stede Broec. Daarnaast wordt de raad gevraagd in te stemmen met een plan voor een tweede stadsspeeltuin in Hoorn.

De raadsvergadering begint om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1. Iedereen die de vergadering wil bijwonen is welkom. Kijk voor de volledige agenda en bijbehorende documenten op www.hoorn.nl.
Laatste wijziging van deze pagina: 28 september 2009