Gemeente Overbetuwe


Feestelijke opening Centrum Jeugd en Gezin 6 oktober
---

Vragen over het opgroeien of opvoeden van kinderen? Vanaf 6 oktober kunnen ouders, kinderen en jongeren terecht bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Overbetuwe. Natuurlijk wordt het centrum feestelijk geopend. Dit gebeurt op 6 oktober in De Plataan aan de Chopinstraat 3 in Elst om 16.30 uur. Iedereen is welkom om kennis te maken!

Wat is een Centrum voor Jeugd en gezin precies?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een samenwerkingsverband van hulporganisaties op het gebied van jeugd en opvoeden. De belangrijkste taken zijn het coördineren van hulp, het geven van informatie en advies en het zonodig doorverwijzen van opvoeders en kinderen. Iedereen met vragen over voeding, opgroeien, verlegenheid, agressieve of drukke kinderen, seksualiteit, zwangerschap, puberteit et cetera kan bij het CJG terecht.

CJG Overbetuwe

Momenteel is de gemeente Overbetuwe nog druk bezig met de voorbereidingen. Dit doet ze samen met het Consultatiebureau, Bureau Jeugdzorg, het Maatschappelijk Werk en Hulpverlening Gelderland Midden, de organisatie die voor de gemeente de jeugdgezondheidszorg uitvoert. Daarnaast wordt ze ondersteund door een zogenaamde regionale backoffice. Deze backoffice verzorgt onder meer interactieve websites en beheert digitale dossiers voor de regio Arnhem.

Onderdeel van het CJG Overbetuwe zijn twee inlooplocaties waar mensen terecht kunnen. Deze locaties sluiten aan bij de vestigingen van het Consultatiebureau in Herveld en Elst. De locatie in Herveld is straks elke dinsdag van 14.00-16.00 uur open, de locatie in Elst elke donderdag van 14.00-16.00 uur.

Het CJG Overbetuwe is ook via internet bereikbaar. Ouders en opvoeders kunnen hun vragen stellen op www.cjgoverbetuwe.nl. Jongeren kunnen terecht op www.jongin.overbetuwe.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over het CJG kunt u terecht op Wonen en Leven > Jeugd en Jongeren > CJG. Hier vindt u ook de uitnodiging voor de opening.