Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Wieringermeerdijk en Omgelegde Stonteldijk

Informatiebijeenkomst dijkversterking Wieringermeerdijk en Omgelegde Stonteldijk

Publicatiedatum : 29 september 2009

Wij bereiden de versterking van de Wieringermeerdijk en de versterking van de Omgelegde Stonteldijk in de Zuiderhaven van Den Oever voor. Beide projecten worden gecombineerd: de stenen die vrijkomen uit de Wieringermeerdijk worden gebruikt voor de versterking van de Omgelegde Stonteldijk.

Informatieavond 6 oktober

Wieringermeerdijk Voor de dijkversterking wordt een milieueffectrapportage gemaakt. Deze start met het maken van een startnotitie. Wij willen u graag informeren over de startnotitie en over het wateraanvoerplan, een project dat een nauwe relatie heeft met bovengenoemde dijkversterkingen. Daarom organiseren wij voor de direct betrokkenen en belanghebbenden op dinsdag 6 oktober een informatiebijeenkomst.

Startnotitie

In de startnotitie staat onder meer welke effecten van de verschillende technische oplossingen moeten worden onderzocht in de milieueffectrapportage. Daarbij valt te denken aan effecten op landbouw, visserij, recreatie en natuur. De startnotitie is onlangs door het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap besproken en zal volgens de huidige planning in oktober/november 2009 door Provincie Noord-Holland ter inzage worden gelegd. Iedere inwoner binnen en buiten het gebied kan een zienswijze over de inhoud van de startnotitie inbrengen.

Locatie

Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, Den Oever

Voorlopig programma

19.30 uur

Ontvangst met koffie en thee

20.00 uur
Welkom door voorzitter
20.10 uur

Presentatie Wieringermeerdijk en Omgelegde Stonteldijk 20.45 uur

Presentatie Wateraanvoerplan
21.00 uur

Gelegenheid tot het stellen van vragen
22.00 uur

Einde

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de bijeenkomst en als u zich wilt opgeven, kunt u contact opnemen met Jolande Stijnman, projectassistente bij het hoogheemraadschap, telefoonnummer 0299-391486 of j.stijnman@hhnk.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 2 oktober.