Gemeente Den Helder

Pluim voor acht inwoners op: 2009-09-28

Dinsdag 6 oktober ontvangen acht inwoners van Den Helder een pluim uit handen van burgemeester C. Vriesman. Op deze manier spreekt het bestuur van de gemeente Den Helder haar waardering uit voor de belangeloze inzet van de pluimontvangers voor hun woonomgeving en medebuurtbewoners.

De acht geselecteerde bewoners komen uit alle wijken van de stad. Dit jaar zijn vooral personen geselecteerd die al een tijdlang een cruciale functie vervullen in de Helderse wijkplatforms. Deze platforms, bestaande uit vele organisaties die werkzaam zijn in de wijken, hebben een groeiende rol en vervullen een informerende, signalerende en adviserende functie. Ook houden ze bijvoorbeeld de gemeente scherp in het nakomen van afspraken.

Onder de geselecteerden zijn ook mensen die vanuit andere rollen bijdragen aan het leefbaar houden van hun wijk of buurt. Dat kan gaan om de ondersteuning van zwakke groepen, buurthuiswerk, het organiseren van een wijkmanifestatie of ontwikkeling en beheer van buurtspeeltuinen voor de jeugd.

Natuurlijk vormen de genodigden maar een deel van alle actieve bewoners in de stad. Om verscheidene redenen vielen deze mensen dit jaar in extra positieve zin op, uiteraard met het volle respect voor al die anderen.

De gemeente Den Helder vindt wijkgericht werken en bewonersparticipatie erg belangrijk. Deze pluimuitreiking is bedoeld als stimulans voor iedereen om zich op eigen wijze sterk te maken voor zijn of haar woonomgeving. De gemeente staat altijd klaar om mensen daarbij te ondersteunen.