Gemeente Dongen

Nieuw platform beheer Tichelrijt

Publicatiedatum: 1-10-2009

Wethouder Joop Velthoven heeft donderdag 1 oktober de stuurgroep Revitalisering en de werkgroep Groenonderhoud van bedrijventerrein Tichelrijt opgeheven. Dat gebeurde eerder dit jaar met de werkroep Glasvezel. Niet omdat het werk is afgerond, maar omdat het college van B&W en het bestuur van de Vereniging Industrieel Contact (VICD) hebben ingestemd met een nieuwe structuur. Op 6 oktober tekenen burgemeester Simone Dirven-van Aalst (portefeuillehouder Economische Zaken) en VICD-voorzitter Cees Swagemakers het 'Convenant Platform beheer bedrijventerrein Tichelrijt'.

Compliment
"De stuurgroep Revitalisering en de werkgroep Groenonderhoud en Glasvezel hebben de afgelopen jaren goed werk verricht. Dat kostte tijd en energie. Het verzoek vanuit het bedrijfsleven om bijvoorbeeld samen met de gemeente groenonderhoud te gaan verzorgen was vrij uniek. Maar we zijn nu een paar jaar verder en er doen 27 bedrijven mee. Dat is een compliment waard", aldus wethouder Joop Velthoven. Hij stelt dat er een goede basis is gelegd voor het nieuwe Platform beheer bedrijventerrein Tichelrijt. "Het terrein ligt er goed bij, met moderne voorzieningen als een glasvezelnetwerk. In tijden van recessie is het belangrijk dat Tichelrijt goed oogt."

Doel bereikt
Cees van den Noort, voorzitter van de werkgroep Groenonderhoud: "We hebben ons doel, een mooie uitstraling en kostenbesparing, bereikt." Om het werk niet verloren te laten gaan, stelt Van den Noort stelt zich beschikbaar voor het nieuwe platform.
Hans van Eijck sprak namens de Stuurgroep Revitalisering: "We hebben moeilijke besluiten moeten nemen, maar de basis is beter dan een paar jaar geleden. Het nieuwe platform zal zich nog beter kunnen toeleggen op de bedrijven die op Tichelrijt gevestigd zijn."

Cadeau
Als blijk van dank ontvingen de vertegenwoordigers een Amarylllis, een Cyclaam-knol, werkhandschoenen en een schep. "Symbolisch bedoeld uiteraard. De Amaryllis heeft af en toe water nodig om te kunnen groeien; de Cyclaam-knol niet. Die kunt u gewoon op uw bureau leggen en er komen vanzelf bloemen uit de knol", aldus Joop Velthoven.