Commissariaat voor de Media

05 oktober 2009

Kennisgeving hoorzitting

Kennisgeving hoorzitting

Het Commissariaat houdt op grond van de Mediawet toezicht op omroepen en op hun media-aanbod (radio- en televisieprogramma's en internetactiviteiten). Naast het uitvoeren van deze publieke media-opdracht mogen omroepen - na daartoe van ons toestemming te hebben verkregen - nevenactiviteiten ontplooien.

De NOS heeft bij het Commissariaat toestemming gevraagd voor de nevenactiviteit 'het uitgeven van een tijdschrift bij het NOS Jeugdjournaal, te weten het NOS Jeugdjournaal Magazine'. De NOS is hiervoor een samenwerking aangegaan met uitgeverij Zwijsen. De NOS heeft aan uitgeverij Zwijsen een licentie verleend voor het uitgeven van een blad NOS Jeugdjournaal Magazine.

De NOS heeft in haar aanvraag aangegeven dat de bladen Taptoe, National Geographic (Junior), Kidsweek Junior, 7Days, Nickelodeon Magazine, Tina, Jetix Magazine en anderen behoren tot de markt waarop zij zich met het NOS Jeugdjournaal Magazine gaat begeven. De uitgevers van de genoemde bladen zijn uitgenodigd voor een hoorzitting.

De hoorzitting zal plaatsvinden op dinsdag 6 oktober a.s. bij het Commissariaat voor de Media aan de Hoge Naarderweg 78 te Hilversum.