Gemeente Almere

Thema-avond `Veilig Uitgaan'

06-10-2009 | Start: 19:30 | Eind: 20:30 | Locatie: Groenhorst College, Heliumweg 1, Almere Poort

Wethouder Martine Visser opent op dinsdag 6 oktober de thema-avond `Veilig Uitgaan' op het Groenhorst College in Almere Poort. Tijdens deze avond maken ouders kennis met het nieuwe interactieve lesprogramma over dit onderwerp. Het programma - in dvd-vorm - is ontwikkeld op initiatief van de gemeente Almere in samenwerking met de lokale horeca. Tijdens de `Gezonde School' week van 21 tot en met 25 september gingen de leerlingen er al mee aan de slag.

Het programma heeft als doel jongeren bewust te maken van de gevolgen van alcoholgebruik voor zichzelf en voor anderen. Ook laat het verschillende mogelijkheden zien om conflictsituaties tijdens het uitgaan te voorkomen. De dvd toont de verschillende fasen van een avond stappen: het indrinken, het wachten in de rij om ergens naar binnen te gaan en het stappen zelf. Het laat zien hoe jongeren van de ene situatie in de andere terecht komen en wat de risico's of gevolgen zijn van bepaalde acties. Naar aanleiding van de dvd kunnen docenten met jongeren van gedachten wisselen over wat er allemaal komt kijken bij het uitgaan, welke situaties ze tegen kunnen komen en waar ze aan moeten denken.

Thema-avond
Tijdens de thema-avond kijken de ouders gezamenlijk naar de dvd, waarna een uitleg over het lesprogramma en een discussie volgen. Tevens zijn er instanties aanwezig als Tactus Verslavingszorg waar ouders terecht kunnen voor vragen.