Forum


6 oktober 2009
manifestatie

Kies (en kijk) Kleur in Groen

Diversiteit in het groene onderwijs

kies kleur in groen In het kader van het landelijk actieplan `Kies Kleur in Groen' gaat FORUM een reeks van activiteiten uitvoeren om diversiteit binnen het groene onderwijs te bevorderen. Zo zal een helpdesk culturele diversiteit worden opgezet waar groene onderwijsinstellingen met hun vragen terecht kunnen. Debatten op scholen over de multiculturele samenleving, een uitwisseling tussen groene en gemengde scholen, activiteiten voor allochtone ouders om ze kennis te laten maken met het groene onderwijs zijn eveneens instrumenten die worden gehanteerd. Op 6 oktober 2009 tijdens het congres Kies (én kijk) Kleur in Groen presenteert FORUM haar aanbod aan groene instellingen.
Workshop 2: De Bazaar van FORUM
FORUM is hét landelijke expertisecentrum voor multiculturele vraagstukken. In Kies Kleur in Groen ondersteunen zij het groen onderwijs met hun deskundigheid en ontwikkelde diensten en producten. In deze bazaar kunt u het aanbod van FORUM op uw gemak bekijken. 15.30 - 17.30 u Vrije inloop Bazaar
Onder het genot van een kopje thee en in een ontspannen bazaar-sfeer, kunt u zich informeren over de Helpdesk diversiteit, KiX-teams, debatten over de multiculturele samenleving, betrokkenheid van allochtone ouders via PAOO-platforms. Kortom: het aanbod van FORUM!

Op 6 oktober worden voorbeelden en activiteiten gepresenteerd. Laat u inspireren door `good practises'. Proef de mogelijkheden die diverse (externe) partijen bieden. Laat u verrassen door uitwisselingsprojecten. Of stort u als bestuurder in de masterclass. Zo maken we een vliegende start met het uitvoeringsplan Kies Kleur in Groen!

Een greep uit het workshopprogramma:

- masterclass in diversiteitsbeleid

- leerlingdebat over de multiculturele samenleving
- uitwisselingsactiviteiten tussen witte en gemengde scholen
- uitwerken businesscase voor de instelling
- studiereis Turkije

De middag wordt opgeluisterd door verhalenverteller Winston Scholsberg. We sluiten om 18.00 uur af met een gevarieerd tapasdiner.

Datum en plaats
6 oktober 2009
14.00-18.00 uur
Wellant College aan de
Huis te Landelaan 2 in
Rijswijk

Website
www.kieskleuringroen.nl

Nadere informatie
FORUM
Meral Nijenhuis
tel.: 030 - 2974 322
e-mail: m.nijenhuis@forum.nl