Vaktrainingen voor professionals in werving en selectie

06/10/2009 09:31

OTYS Recruiting Technology

OTYS biedt met partner Kat-Haros nu ook vaardigheidstrainingen aan

Veenendaal, 6 oktober 2009 - Leverancier van werving en selectiesoftware, OTYS Recruiting Technology, breidt haar dienstverlening uit door samenwerking met trainingsbureau Kat-Haros. Vanaf vandaag hebben arbeidsbemiddelaars en recruiters de mogelijkheid om bij OTYS ook hun kennis en vaardigheden in werving en selectie uit te breiden.

OTYS is al twee jaar actief met de OTYS Academy, een onderdeel van de organisatie die klanten voorheen alleen trainde in de omgang met het softwaresysteem en SEO. Daarbij komen nu trainingen als 'telefonische acquisitie', 'workshop vakethiek' of 'besluitvorming in organisaties', verzorgd door partner Kat-Haros. "In het recruitment vak zijn grote professionaliteitverschillen merkbaar. Deskundigheid op dit vakgebied is een vereiste." zegt Tineke Kamerling, directeur van Kat-Haros. "Het vraagt om inzicht en vaardigheid op commercieel, communicatief, procesmatig, planmatig en creatief gebied. De werving en selectie van de juiste medewerkers is immers sterk bepalend in het succesvol functioneren en presteren van een team en organisatie!"

De eerste avondtrainingen speciaal voor werving en selectie

Met deze aanvulling op de huidige systeemtrainingen versterkt OTYS haar positie als softwareleverancier die niet alleen automatiseert maar ook adviseert en haar klanten succesvol wil maken. "We merken de behoefte bij onze klanten om te professionaliseren. Om hun medewerkers op te leiden. Er zijn heel wat cursussen op de markt voor sales en acquisitie, maar geen van allen zijn gericht op werving en selectie; wat toch een vakgebied op zich is." zegt Jorrit Blok, CEO en founder van OTYS.

De nieuwe trainingen van de OTYS Academy onderscheiden zich daarnaast ook door de tijdstippen en de laagdrempelige prijs. "We hebben bewust gekozen voor avondtrainingen, omdat we begrijpen dat commerciële tijd voor bureaus bijzonder waardevol is. Maar ook voor corporate recruiters: je bent geen hele dag van kantoor." zegt Tineke Kamerling. Ook inschrijven gaat gemakkelijk via de nieuwe website: www.otysacademy.nl

Samenspel tussen vaardigheden en technologie

Bijzonder aan de workshops aan de OTYS Academy is, dat er direct een vertaalslag is naar de technologie. Jorrit Blok: "Bij trainingen als 'acquisitiegesprekken' en 'telefonische acquisitie', wordt direct de vertaalslag gemaakt naar de CRM functionaliteiten van OTYS. Zo wordt het salesproces vastgelegd binnen de technologie. We weten uit ervaring dat training nog meer oplevert als je het direct in de praktijk toepast. Je doel is makkelijker te bereiken als je de lesstof direct via het systeem in je werkproces opneemt." De vaardigheidstrainingen van Kat Haros zijn ook toegankelijk voor niet-OTYS gebruikers.

Kat-Haros, Rise en bureau Pannelap als trainingspartners

De vaardigheidstrainingen aan de OTYS Academy worden gegeven door trainers met jarenlange ervaring op hun eigen vakgebied. Zo geeft Rise trainingen in 'Internet Search' en is Jeanet Bathoorn van trainingsbureau Pannelap de drijvende kracht achter de workshop 'Zakelijk Twitteren'. Door de samenwerking met deze externe bureaus verzekert de OTYS Academy zich van trainers die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en actief zijn in de branche.

Over OTYS

OTYS maakt werving & selectiesoftware voor werving- en selectiebureaus, corporate recruiters, uitzendorganisaties, detacheerders en jobboards. De OTYS oplossing helpt hen effectiever kandidaten zoeken en aantrekken, vacatures plaatsen, matchen en communiceren, processen managen en vacatureconversie meten. OTYS heeft meer dan 550 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. www.otys.nl en www.otysacademy.nl





http://www.otysacademy.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,