Gemeente Leidschendam-Voorburg


Vele inwoners Leidschendam-Voorburg tegen discriminatie

6 oktober 2009 - Op zondag 20 september was het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden aanwezig tijdens de Vlietdagen om aandacht te vestigen op haar campagne "Verschillende Gezichten, Gelijke Behandeling" in Leidschendam-Voorburg.

Discriminatie komt vaak voor, maar wordt lang niet altijd gemeld. Discriminatie sluit groepen mensen buiten; mensen die hard nodig zijn om Leidschendam-Voorburg verder te ontwikkelen en leefbaar te houden. Het Bureau Discriminatiezaken heeft daarom een verklaring opgesteld die oproept discriminatie niet te accepteren, en altijd te melden.

Door middel van het beschikbaar stellen van hun foto kunnen inwoners van Hollands Midden en Haaglanden duidelijk maken dat ook zij discriminatie niet accepteren en dit melden bij het Bureau Discriminatiezaken, zodat discriminatie wordt geregistreerd én bestreden.
De verklaring wordt niet, zoals gebruikelijk, ondertekend met een handtekening, maar met het gezicht van de ondertekenaars.

Tijdens Vlietpop, eerder deze zomer, ging burgemeester van der Sluijs als eerste met de verklaring op de foto. Tijdens de Vlietdagen volgden vele inwoners van Leidschendam-Voorburg zijn voorbeeld. Bekijk alle portretten die tot nu toe gemaakt zijn.

U wilt de campagne steunen maar was niet in de gelegenheid om naar de Vlietdagen te komen? Geen nood, bezoek ons op
www.discriminatiezaken.nl en onderteken de verklaring voor gelijke behandeling.