Gemeente Oldenzaal


Oldenzaals basisonderwijs voor het derde jaar aan de slag met 'Lekker Fit Extra'

06 oktober 2009

Dit schooljaar gaan alle basisscholen in Oldenzaal weer enthousiast aan de slag met het project `Lekker Fit Extra'. Het project wordt in de groepen 1 t/m 8 gegeven en is gericht op het stimuleren van sport en bewegen en het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl. Maar liefst 2500 kinderen hebben het afgelopen schooljaar op speelse wijze kennis gemaakt met gezondheid en bewegen. Het basisonderwijs is van mening dat de les-stof van `Lekker Fit Extra' een toevoeging is en goed aansluit bij andere vakken binnen het onderwijsprogramma.

Ieder leerjaar staan lesblokken met achtereenvolgens de thema's `bewegen', `voeding' en `gezonde keuzes' centraal. Het programma gaat van start met het lesblok `bewegen', waarna aan-sluitend vakleerkrachten twee lessen `sportintroductie', gericht op team- en individueel sporten, verzorgen voor de groepen 4 t/m 6. In dezelfde periode verzorgen diëtisten van Carint voor de scholen die hierin geïnteresseerd zijn, voor de groepen 4 t/m 6 een gastles en/ of ouderavond gericht op voorlichting over voeding, bewegen en gezondheid. Naast theoretische en praktische lessen en thuiswerkopdrachten biedt `Lekker Fit Extra' parallel aan de lesblokken `voeding' en `gezonde keuzes' een naschools sportkennismakingsaanbod voor de groepen 4 t/m 6. Dit wordt verzorgd door de Oldenzaalse sportaanbieders. Afgelopen schooljaar hebben maar liefst 731 kinderen kennis gemaakt met een sport tijdens een sportkennismakingscursus. Naar aanleiding van dit programma zijn 58 kinderen lid geworden van een Oldenzaalse sportaanbieder (11%), wat overeenkomt met het landelijk gemiddelde.

De gemeente Oldenzaal hoopt met het project `Lekker Fit Extra' kinderen, ouders en verzorgers het belang van gezond eten en regelmatig bewegen in te laten zien en daarmee te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl.