Politie Groningen

Dinsdag 6 oktober 2009

Provincie Groningen, 06-10-2009

Stadskanaal: duo aangehouden na bedreiging

De politie heeft maandagmiddag in en bij een bankgebouw op het Lilienthalplein een 38-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Wildervank, aangehouden. Het duo had met het bankpersoneel onenigheid gekregen over een bankrekening. Beiden wilden geld zien, maar de de bank kon niets voor de verdachten betekenen. Het gesprek liep uit op een woordenwisseling. Hierop moest het duo de bank van het personeel verlaten. De vrouw pakte vervolgens een stoel en bedreigde hiermee het personeel. Een bankmedewerker drukte op de overvalknop. Korte tijd later werden beide verdachten ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw wordt verdacht van bedreiging en lokaalvredebreuk. De man wordt ook van lokaalvredebreuk verdacht. Zij mochten maandagavond na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie beslist over vervolging van het duo.

Groningen: vrouw gewond bij fietsongeval

Een onbekende vrouw is maandagavond op de Paterswoldseweg gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw was door onbekende reden ten val gekomen. Zij werd met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winschoten: acht bekeuringen bij controle

De politie heeft maandagochtend bij roodlichtcontroles in Winschoten acht bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde samen met medewerkers van Prorail bij overwegen aan de Blijhamsterweg en de Garst. Op de Blijhamsterweg gingen vier automobilisten en één fietser op de bon. Op de Garst kregen drie fietsers een bekeuring, omdat zij door het rode verkeerslicht waren gereden.

Winschoten: vrouw beroofd van tas

Een 55-jarige vrouw uit Winschoten is maandagmiddag op de Johan Modastraat door drie jongens van haar tas beroofd. De vrouw stond bij haar fiets en zette haar tas op de bagagedrager. Ineens kreeg ze een duw en werd haar tas weggegrist. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek.

Groningen: illegale kunstenaars bekeurd

Twee 21-jarige studenten van de Kunstacademie zijn maandagnacht aangehouden voor vernieling. De Groningers verfden het viaduct onder de Friesestraatweg wit om het vervolgens met graffiti te besmeuren. Een alerte getuige belde de politie en het duo werd aangehouden. Ze kregen een bekeuring mee.

Leens: Groninger in de sloot

Een 23-jarige automobilist uit Groningen is maandagnacht op de Schaapweg in Leens met de schrik vrijgekomen na een ongeval. Hij had tegen andere automobilisten gezegd dat hij veel te hard had gereden en tevens onder invloed van alcohol was. Hij verloor in een bocht de macht over het stuur. De Groninger verklaarde dat hij van de middengeleider was geschrokken. Hij week uit en belandde uiteindelijk na een slippartij aan de andere kant van de weg in de sloot . Hij wist zelf uit de auto te klimmen. Automobilisten waren gestopt, omdat ze hem daar zagen zitten. De GGD-arts nam bloed af om het
alcoholpromillage in zijn bloed vast te kunnen stellen. Ook tegen agenten verklaarde hij alcohol te hebben gedronken. Daarnaast had hij volgens eigen zeggen veel te hard gereden. Als door een wonder raakte hij waarschijnlijk niet ernstig gewond. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht.