Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.45 uur

Utrecht, 06-10-2009

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 oktober twee jongens aangehouden omdat zij hadden ingebroken in geparkeerde autos.

Door getuigen werd omstreeks 02.20 uur naar de politie gebeld omdat men glasgerinkel had gehoord in de omgeving van de Kosdreef en de Patmosdreef. In de omgeving kon de politie twee jongens van 16 en 18 jaar uit Utrecht aanhouden. Er werden meerdere opengebroken autos in de buurt aangetroffen. De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor diefstal van een auto

UTRECHT Op de Hindersteinlaan heeft de politie in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 oktober vier mannen aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden.

Rond 01.50 uur zagen agenten van het Korps Landelijke Politiediensten een auto op een parkeerplaats aan de Hindersteinlaan staan. De agenten zagen dat er vier inzittenden in de auto zaten. Via de meldkamer werd het kenteken gecontroleerd. Hieruit bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd.

De Utrechtse politie werd gewaarschuwd en de vier inzittenden, drie van 20 en één van 18 jaar uit Vleuten, Maarssen en Utrecht, werden aangehouden.

Het viertal werd voor verhoor en onderzoek naar het bureau overgebracht.

Vrouw beroofd

UTRECHT Maandagavond vond op de Stautonstraat door twee mannen een beroving plaats. Hiervan werd en vrouw het slachtoffer.

Een 28-jarige vrouw (woonplaats onbekend) parkeerde omstreeks 22.45 uur haar auto op de Stautonstraat. Toen de vrouw uitstapte en nog iets uit haar kofferbak wilde halen, werd zij door twee onbekende mannen aangevallen. De mannen hadden het voorzien op haar tas. De vrouw probeerde haar tas nog lang vast te houden maar moest uiteindelijk opgeven.

Het tweetal rende weg in de richting van het Grootmeesterplein. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.