Gemeente Zoetermeer

Combinatiefunctionarissen aangesteld

de combinatiefunctionarissen met wethouder Muijzers Het doel van de inzet van deze functionarissen is om kinderen kennis te laten maken met sport, bewegen en cultuur. Zij stimuleren het ontwikkelen van een regelmatig sport- en beweegaanbod op en rond scholen en versterken de sportvereniging. Ook stimuleren zij jongeren actief deel te nemen aan verschillende kunstvormen. De functionarissen werken voor een deel voor onderwijs, sport of cultuur en voor het andere deel binnen het concept Brede School. Betrokken partijen bij deze combinatiefunctionarissen zijn de gemeente Zoetermeer, het UNICOZ schoolbestuur, vier basisscholen en basketbalvereniging Zoebas.

Met de combinatiefunctionarissen neemt Zoetermeer deel aan de Impuls Brede Scholen, sport en cultuur. Zoetermeer geeft hiermee invulling aan het kabinetsbeleid om een verbinding te leggen tussen Brede Scholen, sport en cultuur. Zoetermeer streeft ernaar om in 2012 19 combinatiefunctionarissen aan het werk te hebben. De kosten worden voor 40% gedekt door een bijdrage vanuit de Rijksoverheid en voor het andere deel door gemeentelijke gelden.

Brede School zoetermeer biedt buitenschoolse activitetien aan kinderen die aangepast zijn op de interesses en leefwereld van kinderen. Brede School zorgt ervoor dat basisscholen, kinderopvanginstellingen en aanbieders van activiteiten met elkaar samenwerken om een gevarieerd activiteitenprogramma te bieden aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Meer weten?

* www.zoetermeer.nl/bredeschool

de combinatiefunctionarissen met wethouder Muijzers