Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Seniorenweken nu al succes

Activiteiten voor senioren tot eind november

De Seniorenweken die op 5 september zijn geopend door wethouder Jantien Kriens zijn nu al een succes. Tijdens de Seniorenweken, die op 29 november worden afgesloten met een high tea en diner dansant voor senioren, staat het thema ontmoeting centraal. Verschillende organisaties in Rotterdam organiseren laagdrempelige activiteiten en ontmoetingen. Op verschillende plaatsen in Rotterdam hebben senioren in september al genoten van verschillende activiteiten. Vooral De Smaak van Vroeger is populair. Flip Egbers rijdt met zijn originele Amerikaanse Airstream caravan uit 1971 door Rotterdam en serveert hapjes van vroeger, zoals uierboord en bloedworst. Orgeldraaier Rien Goovers staat garant voor onvervalste Hollandse muziek waarbij gedanst mag worden.

Connie Pieters van de stichting 010seniorenjaar: De Smaak van Vroeger in combinatie met het draaiorgel is een schot in de roos. Ik hoor mensen vaak zeggen als ze uierboord krijgen: dat heb ik in veertig jaar niet meer geproefd.

Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, zet de Check In bus in waarbij grootouders en kleinkinderen met elkaar in gesprek gaan. Ook LCCs, LACs, woonzorgcentra en Anders Ouder Worden-werkgroepen besteden met bijzondere activiteiten aandacht aan de Seniorenweken.

Het programma van de Seniorenweken vindt u op de website www.010seniorenjaar.nl