Gemeente Haaren


school Haaren

Brede school Haaren

ondertekening brede school.gif
De voorbereidingen om te komen tot een Brede School zijn in volle gang.

Scholen en organisaties in ons dorp werken nauw samen om de nieuwe school te ontwikkelen. Deze scholen zijn de openbare basisschool de Hasselbraam en de basisschool Klimop. Ook de stichting Peuterspeelzalen gemeente Haaren en de kinderopvangorganisaties werken nauw samen met de scholen en de gemeente bij de ontwikkeling van de nieuwe school. De Brede School moet in 2012 zijn gerealiseerd, althans, dat is de streefdatum van ontwikkelaar 't Heem.

Voor de Brede School gaat het vooral om het realiseren van een aantrekkelijke leer- en leefomgeving voor alle kinderen in Haaren. Door zoveel mogelijk samen te werken komt er een aanbod van onderwijs, zorg, opvang en vrijetijdsbesteding waar iedereen van profiteert.

Op 22 september ondertekenden Anita van Poppel, voorzitter van Stichting Katholiek Onderwijs Haaren, Flip Krajenbrink, algemeen directeur STROOMM (Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meierij) en Carine Blom, wethouder onderwijs en welzijn een samenwerkingsovereenkomst waarin zij hun samenwerking in de realisering van de nieuw te bouwen brede school voor het dorp Haaren bevestigden.

De drie partijen hebben intensief samengewerkt om tot de overeenkomst te komen. Daarin geven de schoolbesturen de gemeente de opdracht om de nieuwe school te (laten) bouwen. De overeenkomst regelt ook aan welke eisen de nieuwe brede school moet gaan voldoen.