Gemeente Overbetuwe


Aanleg bergbezinkleiding in Slijk-Ewijk

---

De gemeente Overbetuwe treft maatregelen om overlast bij extreme regenbuien tegen te gaan. Daarom legt de gemeente een bergbezinkleiding aan.

Wat houden de werkzaamheden in?

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verplaatsen van de huidige overstortvoorziening achter Paulstraat huisnummer 38 naar de ruimere watergang circa 100 westelijker langs de Loenensestraat.

Ook wordt in de noordelijke berm van de Loenensestraat een bergbezinkleiding aangebracht. Deze leiding fungeert bij hevige regenval als buffer en zorgt ervoor dat het vuil kan bezinken waardoor het niet rechtstreeks in de watergang komt.

Duur van de werkzaamheden en bereikbaarheid

De werkzaamheden starten in oktober en begin november worden ze afgerond. Tijdens de werkzaamheden wordt de Loenensestraat afgesloten, waardoor doorgaand verkeer in deze periode niet mogelijk is. Woningen aan de Paulstraat binnen de bebouwde kom blijven bereikbaar via de Dorpsstraat. Woningen aan de Loenensestraat zijn te allen tijde bereikbaar vanaf de dijk (Loenensedwarsstraat).

De werkzaamheden zullen ca. 4 tot 6 weken in beslag nemen. Ondanks getracht wordt de overlast tot een minimum te beperken, is enige overlast niet uitgesloten. Wij vragen om uw begrip en medewerking hiervoor.