Politie Haaglanden

Persberichten 6 oktober

Haaglanden, 06-10-2009

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag Een 40-jarige Hagenaar raakte donderdag 1 oktober om 17.10 uur verwikkeld in een ruzie op de Holtenstraat, waarbij twee jongens hem op het hoofd sloegen. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Hij omschreef de twee jongens die hem sloegen als jongens rond de 16/17 jaar, allebei met een blanke huidskleur. Een van hen had een stevig postuur, blonde stekels en droeg een zwarte jas. De andere jongen had een tenger postuur en droeg een wit petje en een witte jas. Was u getuige van deze mishandeling of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark. Het is ook mogelijk anoniem een verklaring af te leggen of informatie over deze mishandeling door te geven. Belt u met M. op nummer 0800-7000 en uw identiteit blijft onbekend.

Vier jongens aangehouden
Den Haag Vier jongens afkomstig uit Dronten zijn op maandag 5 oktober om 13.15 uur aangehouden op het Hobbemaplein. De vier stonden nabij de ingang van de Haagse Markt en verkochten daar zonder vergunning simkaarten voor 1 euro. Toen agenten de jongens wilden controleren schrokken zij daarvan en wilden ervandoor gaan. De vier zijn toch aangehouden en meegenomen voor het venten zonder vergunning.

Man mishandelt en bedreigt echtgenote
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar meldde zich maandagavond 5 oktober bij de politie nadat hij zijn 31-jarige echtgenote had mishandeld en bedreigd. De vrouw waarschuwde om 22.00 uur de politie nadat haar man haar een kopstoot had gegeven en haar met messen had bedreigd. Toen politieagenten bij de woning aankwamen, was de echtgenoot verdwenen. Via zijn mobiele telefoon zochten ze contact met hem. Toen bleek dat hij net bij het politiebureau naar binnen ging om zich te melden. De man werd aangehouden en zijn vrouw deed aangifte. Door de kopstoot liep de vrouw een wond aan haar neus op.

Huiselijk geweld
De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Huisverbod
De gemeenten in de regio Haaglanden zijn onlangs gestart met de uitvoering van de Wet tijdelijk huisverbod. Dit betekent dat in situaties waarin er een acute dreiging is voor het slachtoffer van huiselijk geweld, door de burgemeester een huisverbod van tien dagen kan worden opgelegd.
De geweldpleger wordt vervolgens door de politie gesommeerd om per direct het huis te verlaten en de huissleutels in te leveren. De pleger mag in deze periode niet in of om het huis komen en ook geen contact hebben met het gezin.
De maatregel zorgt voor een afkoelingsperiode waardoor escalatie kan worden voorkomen. Tijdens deze periode van tien dagen wordt de hulpverlening in de richting van de dader en het gezin op gang gebracht. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of bij een ernstig vermoeden daarvan.

Beroofd van fiets
Den Haag De politie kreeg maandagavond 5 oktober om 22.00 uur een melding dat een man in een binnentuin aan de Meppelweg van zijn fiets was beroofd. Toen de agenten op de bewuste locatie kwamen, werden ze aangesproken door een 20-jarige Hagenaar. De man vertelde dat hij door de binnentuin nabij het Hoogveen fietste, toen een man uit de bosjes sprong en hem omver duwde. De Hagenaar werd vervolgens met een groot mes bedreigd en moest zijn fiets afgeven. Zijn belager fietste vervolgens weg in de richting van de tramremise aan de Meppelweg.

Gestolen auto stremt tramverkeer
Den Haag Autodieven hebben niet lang van hun gestolen auto kunnen genieten. De auto werd maandagavond 5 oktober weggenomen vanaf het Hector Berliotplantsoen. Om 21.20 uur stopte de auto ermee op de trambaan van de Oude Haagweg. Een getuige zag drie mannen met petjes op wegrennen in de richting van de Groen van Prinstererlaan. Een uitgebreide zoektocht naar de verdachten leverde niets op. De gestolen auto werd veiliggesteld.

Man overvallen in woning, politie zoekt getuigen Den Haag - Een 25-jarige Haagse man is maandag 5 oktober rond 22.45 uur in het portiek van zijn woning aan de Tarwekamp overvallen door twee nog onbekende daders. Even daarvoor was bij de Hagenaar aangebeld. De man deed zonder te kijken de deur open, waarna twee mannen de hal van zijn woning binnendrongen. De overvallers wilden geld hebben. De Hagenaar probeerde te voorkomen dat de mannen zijn huis binnenkwamen en er ontstond een korte worsteling. Hierbij liep de man een lichte verwonding aan zijn hoofd op. Toen enkele gealarmeerde buren in het portiek kwamen kijken, vluchtten de twee overvallers weg.

De politie is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aangehouden na auto-inbraken
Den Haag Politieagenten hebben dinsdag 6 oktober rond 4.00 uur een 21-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Dit gebeurde nadat een getuige gezien had hoe een man in de Druivenstraat inbrak in een auto. De getuige waarschuwde via alarmnummer 112 de politie. Agenten zochten in de omgeving van de Druivenstraat naar de dief en troffen in de Kruisbessenstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Ze hielden de man aan. Hij bleek in zijn zakken inbrekersgereeedschap en enkele navigatiesystemen te hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij vandaag verhoord zal worden.

Auto-inbreker aangehouden
Den Haag Een 38-jarige man uit Den Haag is op dinsdag 6 oktober om 03.50 uur aangehouden op het Westeinde. De man viel de agenten op toen hij door de ruit van een geparkeerd staande auto stond te kijken. Zij herkenden hem van eerdere auto-inbraken. Toen deze man de agenten zag, ging hij er op een fiets vandoor. De agenten gingen hem achterna en zagen dat hij onderweg enige voorwerpen weggooide. Deze voorwerpen zijn aangetroffen en bleken inbrekerswerktuigen te zijn. De man is aangehouden als verdachte van auto-inbraak op de Pastoorswarande. Enige tijd later werd op het Westeinde een auto ontdekt met een ingeslagen portiersraam. Deze auto bleek duidelijk te zijn doorzocht.

Auto's bekrast op parkeerterrein
Den Haag - De recherche van Bureau Scheveningen zoekt mensen die meer informatie hebben over de vernieling van een aantal auto's op het parkeerterrein van Hotel Kurhaus aan de Gevers Deynootweg. Tussen zaterdag 3 oktober en maandag 5 oktober werden op dit parkeerterrein in ieder geval acht auto's van hotelgasten bekrast door onbekenden.

Inmiddels hebben vijf eigenaren aangifte gedaan van vernieling van hun auto. De politie verzoekt andere hotelgasten wiens auto bekrast is, aangifte te doen. Ook komt de recherche graag in contact met mensen die iets gezien hebben van deze vernieling of weten wie deze vernieling op zijn kerfstok heeft.
Kun u de recherche helpen? Bel dan met Bureau Scheveningen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Graffiti spuiter aangehouden
Voorburg Getuigen belden dinsdagnacht omstreeks 03.10 uur de politie, dat twee mannen zich nogal verdacht ophielden bij het Stationsplein. Toen agenten het perron opliepen, zagen zij twee mannen die graffiti spoten op de geluidswal van het spoor. De twee zetten het op een lopen toen ze de agenten zagen. Eén van hen, een 19-jarige man uit Den Haag werd aangehouden. De Hagenaar zit nog vast voor verhoor.

Kop-staart aanrijding
Voorburg - Het slechte weer was maandag 5 oktober mede verantwoordelijk voor een kop-staartaanrijding op de Prinses Mariannelaan. Een 47-jarige Hagenaar stond met zijn auto te wachten voor het rode verkeerslicht, toen achter hem een 33-jarige Hagenaar aan kwam rijden. De man wilde reemmen voor het rode verkeerslicht, maar gleed door op het natte wegdek en de tramsrails en reed tegen de achterzijde van de wachtende personenauto aan. Omdat de bestuurder van de aangereden auto nekklachten en tintelingen in zijn vingers en voeten had, werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de aanrijding in behandeling.

Aanrijding tussen fietser en scooterrijder
Wassenaar Na een aanrijding tussen een fietsster en een scooterrijder werd maandag 5 oktober de 56-jarige fietsster vervoerd naar het ziekenhuis. De Wassenaarse reed op haar fiets over de Verlengde Kerkeboslaan toen een 16-jarige plaatsgenoot op zijn scooter haar van achteren naderde. Vlak voordat de jongen de vrouw wilde passeren, sloeg zij echter plotseling linksaf om een fietspad op te gaan. Een aanrijding was onvermijdelijk en de twee kwamen ten val. Omdat de vrouw klaagde over duizeligheid, moest zij voor controle naar het ziekenhuis.

Ossenhaasdief betrapt
Rijswijk - Een 35-jarige Rijswijkse winkeldief werd maandag 5 oktober op heterdaad betrapt door een beveiliger toen hij omstreeks 14.55 uur drie pakken ossenhaas wilde stelen bij een supermarkt aan het Boogaardplein. De beveiliger hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Op het bureau kreeg de man een proces-verbaal.

Gewond bij aanrijding
Delft - Drie automobilisten waren maandag 5 oktober betrokken bij een aanrijding op de A13. Een eerdere aanrijding was de aanleiding voor een snelheidsbeperking. Daarom minderde een van de drie betrokken bestuurders snelheid, waarna de tweede ook nog op tijd kon remmen, maar de derde automobilist botste daar bovenop. Gevolg was dat de brandweer twee daken van de autos af moest knippen om de slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden. Een 57- jarige bestuurder uit Den Haag werd met rugletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Dealen in auto
Delft Een surveillerende agent zag maandag 5 oktober om 19.45 uur op het Oosteinde een auto staan met daarin twee mannen die aan het dealen waren. De agent sprak de twee mannen (29 en 35 jaar) uit Delft en Rijswijk aan, waarna de Delftenaar onmiddellijk verklaarde hasj bij zich te hebben. De agent hield de Delftenaar aan. Op het politiebureau bleek de Delftenaar ook nog gesignaleerd te staan. De man zit nog vast voor verhoor.

Gesnapt bij winkeldiefstal
Zoetermeer - Personeel van een warenhuis op het Theaterplein betrapte maandag 5 oktober omstreeks 13.25 uur twee jongens van 13 en 16 jaar uit Zoetermeer op winkeldiefstal. De twee hadden een zonnebril en piercings meegenomen en niet afgerekend. Ook drie meisjes van 15 jaar uit Zoetermeer werden betrapt toen zij voor 120 euro aan sieraden meenamen zonder deze af te rekenen, uit meerdere winkels in de omgeving van het Theaterplein. De twee jongens kregen een HALT-verwijzing, de drie meisjes moeten 17 december voorkomen.