Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit richt samen met gemeente Rotterdam Desk op

Nieuwe website www.rotterdamdesk.nl bundelt onderzoek

De gemeente Rotterdam en de Faculteit der Sociale Wetenschappen hebben samen de Rotterdam Desk opgericht. De Rotterdam Desk moet ervoor zorgen dat de gemeentelijke diensten en andere organisaties in Rotterdam de weg naar de faculteit beter kunnen vinden.

Het uiteindelijke doel is een betere samenwerking te bewerkstelligen tussen de gemeente Rotterdam en de FSW. Inzicht en uitwisseling van kennis is daarbij een belangrijk middel. Het hart van de Rotterdam Desk wordt de website www.rotterdamdesk.nl. Die is vanaf 1 oktober 2009 officieel in de lucht. Het wordt een database van al het lopende en reeds verrichte onderzoek aan de FSW dat op een of andere manier met de stad Rotterdam te maken heeft.

Hierdoor komen onderzoeksopdrachten vanuit de gemeentelijke diensten snel bij de aangewezen onderzoeker terecht. En zowel onderzoekers als de beleidsadviseurs en onderzoekers van de gemeente kunnen zo zien of er iets nieuws wordt ondernomen op hun terrein.

Op inzichtelijke wijze staan in de website van www.rotterdamdesk.nl een onderzoeksbeschrijving, de betrokken onderzoekers en publicaties vermeld. De website is voor iedereen binnen de gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit en daarbuiten toegankelijk. FSW-decaan prof.dr. Henk van der Molen is blij met het initiatief: "De Rotterdamdesk laat onze betrokkenheid met de stad Rotterdam en haar bewoners goed zien. Daarbij ook de verbondenheid tussen gemeente Rotterdam en FSW-EUR duidelijk tot uiting."

Ook een jaarlijks terugkerende werkconferentie voor onderzoekers van de FSW en beleidsadviseurs van de gemeente is onderdeel van de Rotterdam Desk. Doel is elkaar in een groter geheel op de hoogte te brengen van nieuwe thema's en ontwikkelingen. De eerstvolgende conferentie staat gepland voor februari 2010.

De Rotterdam Desk participeert bovendien in de Rotterdamse Programmaraad Onderzoek, een tweemaandelijks overleg waar alle onderzoekscoördinatoren van de gemeente bij elkaar komen.