Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoemingen

Prof.dr. Sabine Severiens bijzonder hoogleraar Onderwijskunde, in het bijzonder diversiteit van onderwijs

Prof.dr. Sabine Severiens is benoemd tot bijzonder hoogleraar Onderwijskunde, in het bijzonder diversiteit van onderwijs, in de faculteit der Sociale wetenschappen vanwege de Vereniging Trustfonds EUR.
Severiens (1966) is sinds 2004 algemeen directeur van het Rotterdams Instituut voor Sociaal-wetenschappelijk Beleids Onderzoek en actief betrokken bij diverse onderzoeksprojecten. Momenteel verricht ze in opdracht van OCW een onderzoek naar eerste
generatie studenten: studenten die als eerste in hun gezin naar het hoger
onderwijs gaan. Het belangrijkste thema in haar wetenschappelijke werk is diversiteit en onderwijsongelijkheid, vanuit het perspectief van motivatie, integratie en de leeromgeving. Severiens promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar onderwijsongelijkheid.

Benoemingen Erasmas MC

Mw. prof.dr. J.W. Roos-Hesselink is benoemd als bijzonder hoogleraar Congenitale cardiologie bij volwassenen, vanwege de Vereniging Trustfonds EUR.

Prof.dr. F.J.P.M Huygen is benoemd als bijzonder hoogleraar Anesthesiologie in het bijzonder pijngeneeskunde, vanwege de Vereniging Trustfonds EUR.

Prof.dr G.J. Bonsel is benoemd als bijzonder hoogleraar Perinatal care and public health, vanwege de Vereniging Trustfonds EUR.

Prof.dr. R. de Wit is benoemd als bijzonder hoogleraar, vanwege de Daniel den Hoed Stichting.

Prof.dr. J. Klein is benoemd als bijzonder hoogleraar Veiligheid in de zorg, vanwege Vereniging Trustfonds EUR.

06 oktober 2009