Onderwijs gaat voor effectief leiderschap

06/10/2009 12:13

Edux Onderwijsadvies

Het onderwijsveld heeft nu meer dan ooit behoefte aan effectief leiderschap.

Geconfronteerd met een groot aantal actuele ontwikkelingen, weet het onderwijs zich op alle fronten uitgedaagd, van organisatie-inrichting tot aan de didactische en pedagogische onderwijsaanpak. Denk aan ontwikkelingen als Passend Onderwijs, het versterkte toezicht van de onderwijsinspectie door het toenemend aantal zwakke scholen, positioneringsvraagstukken door de concurrentietoename tussen onderwijsinstellingen, voortijdig schoolverlaten met de uitdaging van de startkwalificatie van leerlingen. En dat is nog maar het begin van de opsomming van de onderwijsactualiteiten!

Het onderwijs heeft leiderschap nodig.

En dan hebben we het niet over de '4 uur Cup-a-Soup' managers die optimaal uit de verf komen als goeroes met lef die niet op hun mond gevallen zijn en op charismatische wijze grote groepen mensen kunnen aanspreken. Nee, het onderwijs heeft geen managers nodig. Het onderwijs heeft leiders nodig. Echte leiders, die beschikken over persoonlijke effectiviteit! Leiders die vertrouwen aan de basis stellen van succes! Leiders die leerkrachten en leerlingen kunnen stimuleren om hun zelfsturend vermogen te versterken. Proactiviteit, een doel voor ogen, prioriteiten stellen, leren luisteren en begrijpen, win-win situaties en synergie creëren en dat continue scherp houden! Dat zijn de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. En het onderwijs heeft alles in huis om te stralen!

Die mensen die geloven dat effectief leiderschap en vertrouwen niet gecreëerd kan worden, worden op 13 oktober a.s.. tijdens het grootse en spraakmakende Covey 2009-evenement met hun neus op de tegengestelde feiten gedrukt!

Stephen R. Covey, auteur van het best verkochte managementboek ter wereld 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' en de meest gevraagde managementspreker van dit moment, staat weer op het podium in Nederland, in het Beatrix Theater in Utrecht. Ook zijn zoon is van de partij, Stephen M.R. Covey; een originele managementdenker die, zoals zijn boek 'Speed of Trust' beschrijft, vertrouwen als belangrijkste managementinstrument inbrengt.

'The One Thing That Changes Everything!'

Edux Onderwijsadvies is trots dat zij als partner dit evenement mede mogelijk maakt.

Edux bezoekt met een exclusief gezelschap van genodigden dit evenement en krijgt 's middags een exclusieve workshop van Covey senior! Edux gaat voor effectief leiderschap in het onderwijs! Dit ligt aan de basis om via excellerend onderwijs een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren te creëren.

13 oktober belooft een inspirerende en vernieuwende dag, waarin effectiviteit, leiderschap, ethiek, vertrouwen en partnerschap centraal staan!

En een absolute aanrader als u de principes van effectief leiderschap en zelfsturing en de kracht van vertrouwen wilt ontdekken!

Zie voor meer informatie ook www.edux.nl en www.covey2009.nl





http://www.covey2009.nl

http://www.edux.nl/