Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. Oktober

Ministerie van VROM

Cramer start ontwikkeling spoorzone Groningen

06-10-2009

De spoorzone Groningen wordt verbouwd tot nieuw en kloppend stadshart. Minister Cramer (Ruimte en Milieu) gaf maandag 5 oktober het startsein voor de ontwikkeling ervan.

In het stationsgebied en omliggende spoorweginfrastructuur (emplacement) is nog veel ruimte voor woningbouw, cultuur en bedrijvigheid. Ook wordt de verbinding tussen het station en het historische centrum verbeterd en aantrekkelijker gemaakt.

fragment uit video

* Download deze video

Zie het origineel

+ Video voor Flash Player
5-10-2009 | 8.9MB

+ Video voor Windows Media Player
5-10-2009 | 6.2MB

+ Video voor Apple Quicktime Player
5-10-2009 | 7.4MB

+ Video voor mobiel gebruik
5-10-2009 | 1.1MB

Samen met Gedeputeerde Marc Jager, wethouder Frank de Vries en vertegenwoordigers van NS, ProRail en Verkeer en Waterstaat zette de minister haar handtekening onder een hiertoe strekkende overeenkomst.

Eerder liet de minister zich rondleiden langs de spoorweginfrastructuur. Zij sprak uitgebreid met een groep bezorgde omwonenden. Groningen is geselecteerd als één van de vijf voorbeeldprojecten van het nationale Programma Spoorzoneontwikkeling waarin het Rijk lagere overheden helpt hun spoorzones te ontwikkelen.

Groningen is geselecteerd als één van de vijf voorbeeldprojecten van het nationale Programma Spoorzoneontwikkeling waarin het Rijk, NS en ProRail lagere overheden helpen hun spoorzones te ontwikkelen.