Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 06-10-2009

Zakkenrollerij in Arendshof

OOSTERHOUT: Een 70-jarige vrouw deed aangifte van zakkenrollerij. Bij een bezoek aan winkelcentrum Arendshof, op maandagmiddag 5 oktober, werd haar portemonnee gestolen. De vrouw heeft niet gezien wie de zakkenroller was en op welk moment hij/zij toesloeg. De afgelopen maand is er drie keer eerder sprake geweest van zakkenrollerij in Arendshof.

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe, juist daar waar het druk is. Natuurlijk houdt de politie toezicht en spoort zij
zakkenrollers actief op. Er zijn preventieve maatregelen te nemen ter voorkoming van zakkenrollerij:
Doe uw portemonnee in uw binnenzak of halstasje, niet in uw jas- of achterzak. Leg dit soort spullen nooit voor het grijpen bovenin uw tas.
Let goed op uw hand- of schoudertas en houd deze voor u. Zorg dat uw tas altijd dicht is.
Let op wanneer uw aandacht wordt afgeleid (iemand loopt tegen u aan of een onbekende spreekt u aan). Een eventuele handlanger maakt daar gebruik van en slaat zijn slag.
Voorkom dat mensen tijdens het pinnen in winkels en bij automaten meekijken en laat u niet afleiden. Zorg dat alleen u de pincode weet en schrijf de pincode nooit op.
Neem nooit meer geld mee dan u denkt nodig te hebben. Verdeel grote hoeveelheden geld over verschillende opbergplaatsen.
Als u toch slachtoffer wordt van zakkenrollers, waarschuw dan omstanders en vervolgens de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte persoon.
Vluchtrichting en het eventueel gebruikte vervoermiddel zijn daarbij ook belangrijk.
Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Arrestatie na bedreiging in het verkeer

OOSTERHOUT: De politie arresteerde maandagavond 5 oktober twee mannen naar aanleiding van een bedreiging met een honkbalknuppel. Het duo bedreigde rond 20.00 uur de twee inzittenden van een personenauto. Dat gebeurde naar aanleiding van een ruzie in het verkeer.

Er zou sprake zijn geweest van verkeersgevaarlijk rijgedrag waarbij links en rechts werd ingehaald, aldus de melders. Toen de meldster en haar partner lieten merken dat ze daar niet van gediend waren, werden ze bedreigd met een honkbalknuppel. De daders reden met een klein wit vrachtwagentje over de Bredaseweg. De gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse. De bestuurder van het vrachtwagentje wilde in eerste instantie niet stoppen voor de politie en reed daarbij ook nog door rood licht. Uiteindelijk lukte het de politie om de verdachten aan de kant te zetten tussen Oosterhout en Teteringen.
De twee inzittenden werden meteen gearresteerd. Achter het stuur zat een 35-jarige Oosterhouter, die overigens een goede bekende is van politie en justitie. Hij was onder invloed van alcohol, zo wees de ademtest (390 ug/l) uit. Ook de bijrijder, een 49-jarige man uit Geertruidenberg, werd aangehouden. De gebruikte honkbalknuppel is voor de bewijsvoering in beslag genomen. Na hun voorgeleiding bij de hulp Officier van Justitie zijn de beide verdachten in verzekering gesteld en ingesloten in een politiecel.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-10-2009 11:49 | © Regio Midden en West Brabant |