Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Dinsdag 6 oktober 2009

* JONGEMAN RIJDT VAN MAASSLUISEDIJK
VLAARDINGEN - Een 17-jarige jongen is in de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.30 uur, van de Maassluisedijk gereden met de auto van zijn moeder.
De Vlaardinger was met een vriend een stukje gaan rijden, maar verloor op de dijk de macht over het stuur. Hij miste de bocht en reed van de dijk af. Onderaan kwam hij tot stilstand tegen een boom. Daarbij raakte de auto total loss. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is weggetakeld.


* DRONKEN SCHIPPER AANGEHOUDEN
Een 25-jarige Belgische schipper is maandagmorgen vroeg aangehouden toen bleek dat hij dronken zijn schip bestuurde. Even voor 05.00 uur meldde een medewerker van de Havendienst dat het schip opviel omdat het rondjes voor de monding van de Eemhaven voer. Toen het personeel van de Havendienst aan boord ging, troffen zij de schipper slapend aan. De schipper bleek niet aanspreekbaar en onder invloed van alcohol. Nadat de man was overgebracht naar een politiebureau bleek hij een alcoholpromillage van 1.9 in zijn bloed te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR DIEFSTAL UIT AUTO

ROTTERDAM-PENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben maandagavond rond 22.00 uur een man aan aangehouden voor diefstal van een autoradio.
De agenten kregen een melding dat ruiten van twee auto's waren ingegooid op de Kerkwervesingel. Bij een onderzoek in de buurt werd op de Oldegaarde een man aangetroffen die voldeed aan het signalement. De man, een 34-jarige Rotterdammer, stond voor een vuilnisbak. Toen de agenten daar in keken zagen zij een autoradio liggen. De man is aangehouden voor diefstal en overgebracht naar een politiebureau. Op de Kerkwervesingel werden twee auto's aangetroffen waar de ruiten van waren ingegooid. De beide auto's zijn voor sporenonderzoek meegenomen door de politie.


* JONGENTJE LICHT GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM-WEST - Een 3-jarig Rotterdams jongetje is maandagmiddag op de Spaanseweg licht gewond geraakt toen hij tegen de auto van een 22-jarige Rotterdamse automobilist liep. Het ventje stak rond 17.30 uur plotseling de weg over, achter een bus langs. Hij rende tegen de zijkant van de auto aan en liep daarbij een kapotte lip op. Hij werd onderzocht door personeel van de GGD, waarbij bleek dat hij verder geen verwondingen had. Ook de auto bleek onbeschadigd. Nadat de politie hem een beer gaf tegen de schrik, keerde hij met zijn 26-jarige tante huiswaarts.


* POLITIE HOUDT SCOOTERRIJDER AAN
ROTTERDAM - Agenten hebben een scooterrijder aangehouden na het begaan van meerdere verkeersovertredingen.
Maandagmiddag rond 14.45 uur surveilleerden agenten in de Bergse Polder. Daar zagen zij een scooterrijder zonder helm. Toen de agenten de man een stopteken gaven, reed hij weg richting de Insulindestraat en vervolgens de Veurstraat in. Na een korte achtervolging raakte de agenten de jongeman kwijt. Toen de agenten langs het buurthuis 't Lispunt kwamen zagen zij de man wederom weglopen. Uiteindelijk is de man aangehouden in een steegje achter een koffiehuis aan de Insulindestraat.
De 20-jarige man heeft verschillende keren geen richting aangegeven, was niet in het bezit van een rijbewijs, reed onverzekerd, droeg geen helm en aan het voertuig bleek verschillende gebreken te hebben. De bestuurder heeft meerdere bekeuringen gekregen en de scooter is in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE OP NOORDPLEIN

ROTTERDAM - Politemensen van het district Noord hebben maandagochtend tussen 08.00 uur en 09.30 uur een verkeerscontrole gehouden op het Noordplein.
Bij de controle werden zestien processen verbaal uitgeschreven. Twaalf maal voor het niet dragen van de autogordel, twee maal voor niet handsfree bellen en twee maal voor rijden zonder rijbewijs.


* BROMFIETSCONTROLES GEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen met bromfietsers en/of scooters terug te dringen, hielden agenten maandag diverse bromfiets- en scootercontroles. Tussen 07.30 uur en 09.30 uur zijn op de Kanaalweg en de 's-Gravenweg 63 bestuurders gecontroleerd. In totaal zijn 22 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het rijden zonder rijbewijs, het overschrijden van de constructiesnelheid (de maximale snelheid die een scooter kan halen op de rolband), het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs, rijden met gladde banden, rijden door roodlicht, rijden over de rijbaan in plaats van over het bromfietspad, onverzekerd rijden, niet hebben van een snelheidsmeter en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Ook werd tijdens de controle 1 bromfiets aangetroffen die van diefstal afkomstig was. Deze is in beslag genomen. Op de Rotterdamseweg in Krimpen aan den IJssel zijn tussen 10.30 uur en 12.00 uur 15 scooter- en bromfietsbestuurders gecontroleerd. Hier zijn 3 bekeuringen uitgereikt voor ondermeer het overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder rijbewijs en één automobilist reed zonder gordel. Ook hij kreeg een proces-verbaal.
Aansluitend is gecontroleerd op de Zevensprong in Capelle aan den IJssel. Daar controleerden agenten tussen 13.00 uur en 14.30 uur 17 bestuurders. Daarbij werden acht bekeuring uitgeschreven. Drie automobilisten werden beboet voor niet handsfee bellen, de overige bekeuringen waren voor het overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder rijbewijs, afwezigheid van een kentekenplaat en het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE OP COOLSINGEL

ROTTERDAM - Politiemensen van het wijkteam Stad hebben maandagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Coolsingel.
Er werden achttien processen-verbaal opgemaakt waarvan negen voor het niet dragen van de autogordel, vier voor het niet handsfree bellen en één voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. In vier gevallen werd proces-verbaal opgemaakt omdat de bestuurders geen rijbewijs konden tonen.


* POLITIE HOUDT DEALERS AAN
MAASSLUIS - De politie heeft tijdens een postactie twee drugsdealers aangehouden op de A20. Maandagmiddag rond 12.00 uur hield de politie een postactie op de GAB-laan, toen er een auto langsreed waarvan bekend was dat er regelmatig vanuit dit voertuig gedeald werd. De auto ging er direct van door. De bestuurder kon met assistentie van een wijkauto uit Maassluis op de A20 staande gehouden worden. In de auto werden geld, diverse soorten drugs en meerdere telefoons aangetroffen. Beide inzittenden uit Maassluis, 19 en 22 jaar, zijn aangehouden.


* DIVERSE ALCOHOLCONTROLES
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Op vrijdagavond tussen 20.00 uur en 22.30 uur hield de politie een alcoholcontrole op de C.G. Roosweg en het Wilhelminaplein.
Er zijn 802 bestuurders gecontroleerd, waarvan er vier bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Een bestuurder uit België moest zijn bekeuring van EUR 250,- direct betalen. CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Voorgaande alcoholcontrole is voortgezet op de Abraham van Rijckevorselweg tussen 23.30 uur en 03.30 uur. Daar zijn 502 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden. Eén rijbewijs is ingevorderd.
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de nacht van zaterdag op zondag is er tussen 23.30 uur en 01.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Couwenhoekseweg in Capelle aan den IJssel. Hier zijn 57 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Eén bestuurder is aangehouden aangezien hij teveel gedronken had. Deze bestuurder had geen identiteitsbewijs bij zich en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn auto is inbeslaggenomen.


* POLITIE ONDERZOEKT RAMKRAAK OP JUWELIER

GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - De afdeling Opsporing van district Rotterdam-West onderzoekt
een poging tot ramkraak op een juwelier op de Duyvesteynstraat. In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02.00 uur, ramden twee verdachten met een auto de gevel van een juwelier aan de Duyvesteynstraat, in een poging daar in te breken. Dat lukte niet, waarna de daders probeerden alsnog toegang te krijgen met gebruik van een moker. Toen dit ook niet lukte zijn de twee er via de Van Harmelenstraat op een motor vandoor gegaan. De auto die is achtergebleven bleek gestolen en is veiliggesteld voor sporenonderzoek. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit voorval zich te melden bij de politie. Er is een beknopt signalement van de daders: Zij hadden een breed postuur en de bestuurder van de motor droeg een glimmende groene broek en een grijze trui met capuchon. De man die achterop zat had donkere kleding aan. De twee vluchtten op een rode motor.

Hebt u informatie, neemt u dan contact op met de afdeling Opsporing van het district Rotterdam-West op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.