Ministerie van Defensie

Krijgsmacht in de mode

6 oktober 2009, 12.35 uur

Het eerste ontwerp van een op de krijgsmacht geïnspireerde kledinglijn is vandaag in Den Haag in ontvangst genomen door Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm. De Dutch Forces Collection is ontworpen door het modehuis Oger. Generaal Van Uhm krijgt het ontwerp uit handen van algemeen directeur Oger Lusink en creatief directeur Martijn Lusink. (Foto: Peter Wiezoreck)

Ogers creatief directeur Martijn Lusink omschrijft het militaire uniform als een mooie combinatie van een rijk verleden en hedendaagse beelden. Het betekende voor hem als ontwerper een enorme bron van inspiratie. "Het is ongelooflijk hoeveel grafische elementen, kleuren en symbolen er zijn waarmee we kunnen werken." Het modehuis maakt voor zijn nieuwe lijn gebruik van typische defensiekleuren als marineblauw, luchtmachtgrijs en de groene camouflagetinten van de landmacht. Ook zijn nummers, badges en defensieafkortingen te vinden op de kleding.

Samenleving

Volgens generaal Van Uhm weerspiegelt de nieuwe kledinglijn de trots en traditie van de krijgsmacht. (Foto: Peter Wiezoreck)

Volgens Van Uhm weerspiegelt de kleding de trots en traditie van de krijgsmacht. "Dat plaatst ons waar we zichtbaar willen zijn: midden in de samenleving." De Commandant der Strijdkrachten zei het zeer te waarderen dat Oger dit gevoel op stijlvolle wijze aan een breed publiek wil overbrengen.

Verkoop

De collectie bestaat uit sport- en vrijetijdskleding, maar heeft ook een klassieke lijn. Vanaf volgend jaar zomer is de mannencollectie te koop in modewinkels en warenhuis. De dames moeten nog even wachten, want hun collectie komt pas later in de verkoop.