Politie IJsselland

Getuigenoproep diefstallen met geweld

Zwolle, 06-10-2009 o De politie is op zoek naar getuigen van drie berovingen die vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober hebben plaatsgevonden.

Op vrijdag 2 oktober werd rond 23.50 uur aan de Ruusbroecstraat een 36-jarige Zwollenaar beroofd. De man fietste over de Ruusbroecstraat en zag links van de weg een getinte man staan. Deze man kwam op hem af lopen. Op hetzelfde moment kwamen er uit de bosjes nog vijf andere mannen en deze hebben hem van de fiets afgetrokken. Toen de man op straat lag, werd hij vele malen geschopt waarbij er werd geroepen geld geld. De mannen kregen geld en gingen er vandoor. Later bleek de man ook zijn gsm kwijt te zijn geraakt bij de diefstal met geweld.

(2009060887)

Zaterdagochtend 3 oktober werd rond 4.30 uur een 17-jarige jongen op de Wipstrikkerallee door een (nog) onbekende man beroofd van zijn telefoon en portemonnee. De jongen fietste richting zijn huis toen hij door een man werd gedwongen te stoppen De man vroeg hoe laat het was en de jongen pakte daarop zijn telefoon. Die moest hij afstaan onder druk van de man en twee andere mannen die er ondertussen bij waren gekomen. Daarnaast moest de jongen zijn portemonnee afgeven. Zijn fiets werd afgepakt en hij moest weglopen. Daarna is de man met twee andere mannen richting de rotonde op de Vechtstraat gelopen. Het signalement van de man luidt als volgt:

- Donkere huidskleur;

- 18 a 20 jaar oud;

- 1.80 meter lang;

- Slank postuur;

- Donker petje op zijn hoofd;

- Donkere kleding met een capuchon.

(2009060735)

Zwolle Op zaterdagavond 3 oktober werd rond 20.40 uur aan de Hogenkampspassage een 19-jarige man uit Zwolle die zojuist had gepind, beroofd. Toen de man klaar was met pinnen, kwamen er drie personen op hem af. De man werd getrapt en geslagen en werd beroofd van zijn portemonnee. Het volgende signalement is bekend:

De mannen droegen:

- een zwarte jas;

- sjaal voor het gezicht;

- een capuchon.

Getuigen of mensen die een tip hebben over deze diefstallen worden verzocht contact op te nemen met het Politieteam Zwolle-Oost via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

(2009060898)