Gemeente Overbetuwe


De begrotingskrant 2010 is uit

---

Misschien heeft u de nieuwe begrotingskrant 2010 al gezien. Voor de tweede keer brengt de gemeente een begrotingskrant uit. Deze week nog wordt de krant huis-aan-huis bezorgd. In de begrotingskrant leest u wat u de komende jaren zoal kunt verwachten van de gemeente en hoe de gemeente er financieel voor staat.

Programmabegroting

Het College van Burgemeester en Wethouders is het dagelijks bestuur van de gemeente. De gemeenteraad is het hoofd van de gemeente. De raad stelt de hoofdlijnen van het beleid vast en bepaalt hoeveel geld er mag worden uitgegeven. Ieder jaar geeft de gemeenteraad via de programmabegroting aan wat de doelen voor het komende jaar zijn per programma en welk kostenplaatje daarbij hoort.
In Overbetuwe is in de programmabegroting gekozen voor 11 programmaâs, oftewel aandachtsgebieden. In de begrotingskrant leest u welke onderwerpen en projecten binnen de verschillende programmaâs bijzondere aandacht krijgen. Daarnaast kunt u de uitgaven voor elke programma bekijken.

Financiële positie

Het zijn voor velen zware tijden als het om geld gaat. Ook de gemeente begint de gevolgen goed te merken. De middelen uit het gemeentefonds staan erg onder druk. Plannen die zeker lijken, kunnen ineens minder zeker zijn. Omdat de gemeente de zaken gelukkig goed op orde heeft, komen we deze periode voorlopig door zonder ingrijpende gevolgen voor de inwoners, bedrijven en verenigingen. Afhankelijk van de duur en intensiteit van de financiële crisis, zullen er nieuwe momenten van afweging komen.

Van harte welkom

Op 3 november bespreekt de gemeenteraad de volledige Programmabegroting 2010-2013 zoals die door het College van B&W is opgesteld. Uiteraard bent u van harte welkom om ook aanwezig te zijn tijdens deze openbare raadsvergadering in het gemeentehuis in Elst.

Wilt u meer weten of de volledige begroting zien? Kijk dan onder College en Raad of kom naar het gemeentehuis om een exemplaar in te zien.
U kunt hem ook downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Begrotingskrant Overbetuwe

Lees- en zoekinstructies

Zoeken
Ga met de muis op de onderhoek van een pagina van de uitgave staan en beweeg het handje in de linker- of rechterrichting (afhankelijk van of u een bladzijde wilt om- of terugslaan).

U kunt ook een artikel in de uitgave zoeken. Links onder in beeld vindt u een balk waarin alle titels van de artikelen zijn opgenomen. Door deze met uw muis aan te klikken vindt u meteen de tekst die u zoekt.

Lezen artikelen
Zoom in en uit via het vergrootglasicoon rechts onder in beeld.

Hier kunt u de begrotingskrant als pdf downloaden.