CallMax biedt radiostations oplossing digitalisering

06/10/2009 14:19

Call Max

EINDHOVEN - CallMax Broadcast heeft voor zowel publieke als commerciële radiostations dè oplossing voor de (verplichte) digitalisering van het radiosignaal via TDAB. Het bedrijf zal nog voor eind 2009 de eerste digitale zender on air plaatsen in de thuisstad met louter radiozenders in het DAB+ formaat. Daarmee onderscheidt CallMax zich als digitale radioprovider van de rest van de markt.

De minister stelt als voorwaarde bij de vergunningverlenging van landelijke en niet-landelijke commerciële radiostations, dat deze het digitaliseringsproces inzetten. CallMax biedt deze service nu al aan. Daarmee krijgt elk radiostation de keuze om zelf stevig te investeren in een eigen netwerk en het onderhoud ervan óf om een kostenefficiënte samenwerking aan te gaan met een gespecialiseerde partner.

Zenderprovider CallMax zal een landelijk netwerk uitrollen op de L-Band. De multiplex zal hoofdzakelijk bestaan uit radiostations. Het Eindhovense bedrijf biedt al sinds 1994 slimme alternatieven voor (tele)communicatiediensten in de markt. Inmiddels is het R? traject voor de uitzendingen op de L Band in de afrondende fase en wordt de eerste zender in Eindhoven geplaatst. CallMax biedt inmiddels ook een diversiteit aan oplossingen voor het streamen van audio- en videoprogramma's aan. Op de website www.callmax.nl is nadere informatie te vinden over de producten en diensten.





http://www.callmax.nl

http://www.callmax.com