Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Denk mee over de toekomst van Amsterdam

06-oktober-2009

Bijna vijftienhonderd mensen lieten hun wens achter op de site binnen30minuten.nl. Maak ook uw keuze voor de toekomst van Amsterdam.

Moet het centrum groter worden, kiezen we voor hoogbouw binnen de ring, zijn fietsers altijd belangrijker dan de auto en maken we ruimte voor de Olympische Spelen in Amsterdam? Dat zijn enkele keuzes die u kunt maken.

Nieuwe structuurvisie
Bewoners, ondernemers en bezoekers van de stad kunnen zo meedenken over de nieuwe structuurvisie, het ruimtelijk plan dat vooruit kijkt naar Amsterdam in 2040. Dit plan wordt gemaakt omdat we ook dan nog willen wonen, werken en recreëren in een groene, bereikbare en duurzame stad. Op de site worden stellingen voorgelegd uit de notitie De Pijlers, waarin de belangrijkste keuzes voor de nieuwe structuurvisie zijn beschreven. Ook kunt u een concrete plek in de stad noemen die naar uw mening beter gebruikt zou kunnen worden.

Rode draad
De makers van de structuurvisie halen uit alle inzendingen op www.binnen30minuten.nl een rode draad. Verder worden alle meningen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders, en aan de gemeenteraad.

30 minuten
30 minuten, dat is ongeveer de omvang van de metropoolregio waarvan Amsterdam de kernstad is. Vroeger kwam je binnen 30 minuten niet verder dan de Haarlemmerpoort, tegenwoordig ben je dan met het OV, per auto of fiets bij de Oostvaardersplassen, aan zee, in het Vondelpark of Amsterdam Zuidoost.

Tweede ronde
Was u al op www.binnen30minuten.nl? Doe ook mee aan de tweede vragenronde die nu gestart is op de site. Attendeer ook uw buren en familie op deze kans om mee te denken over de toekomst van Amsterdam.