Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Feestelijke heropening Jongerencentrum t Plein

06-oktober-2009

Jongerencentrum t Plein werd op 25 september feestelijk heropend. Het centrum aan de Vechtstraat 77A heeft zowel van binnen als van buiten een grondige renovatie ondergaan.

De renovatie was een gezamenlijke inzet van Welzijn Zuideramstel en stadsdeel Zuideramstel. En het resultaat mag er zijn. Het gebouw ziet er nu met veel ramen heel open en gezellig uit en heeft een laagdrempelige uitstraling. En dat is ook precies de bedoeling, want Jongerencentrum 't Plein is voor alle tieners en jongeren die wonen, werken of op school zitten in Zuideramstel.

Opening
Om 15.45 uur werd het jongerencentrum t Plein officieel geopend door Duco Adema, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Zuideramstel. Dit deed hij door symbolisch de naam van het jongerencentrum op de muur te spuiten met graffiti. Hiermee droeg hij bij aan een graffitikunstwerk dat op de buitenwand werd gecreëerd.

Het jongerenwerk organiseert activiteiten voor - maar vooral ook mét - jongeren. Op de opening konden jongeren ook kennis maken met het nieuwe aanbod aan activiteiten. Het aanbod bestaat onder andere uit breakdance, graffiti, streetdance, free running, muziek, film, BBQ, pannabowl, popcorn.

Duco Adema (her)opent het vernieuwde jongerencentrum.